Bezoek Brussel voor een cultuurhistorische en internationale schoolreis

Bezoek Brussel voor een cultuurhistorische en internationale schoolreis


Brussel, de hoofdstad van België, is vermaard om zijn bonbons en bijzondere bieren. Tevens is het een stad waar veel talen worden gesproken. De stad is echt multicultureel te noemen, in bepaalde wijken van de stad is het percentage allochtonen groter dan autochtonen. In die wijken vind je bijzondere organisaties en winkels. In de richting van het centrum kom je terecht in het oude stadscentrum. Smalle straten en kleine winkels markeren het straatbeeld. En natuurlijk is er op bijna elke hoek een (studenten)kroeg of wel een bonbonwinkel.

Musea
Brussel kent niet zoveel musea als bijvoorbeeld Parijs en Berlijn, maar de musea die er zijn, zijn het bezoeken zeker waard. Zo is er het Horta museum. Deze beroemde architect heeft een grote invloed gehad op de huidige vormen van gebouwen die nu in de stad staan. Een aanrader is ook het Museum van Natuurwetenschappen. Hier vind je de skeletten van ettelijke dinosaurussen. Als je ervoor staat, heb je pas in de gaten hoe gigantisch groot die dieren eigenlijk waren. Verder tref je hier interessante tentoonstellingen aan over alles wat met de natuur te maken heeft. Ander educatieve schoolreisbestemmingen zijn o.a. BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten), Museum van de Nationale Bank, Train World, Vlaams Parlement en Koninklijk Bibliotheek van België.

Europees Parlement
Brussel is in het bezit van een rijkdom aan cultureel erfgoed. Dit valt onder andere af te leiden uit het aantal monumentale objecten. Zo vind je er oude paleizen, kastelen, wereldberoemde kerken en kathedralen. Brussel is door de jaren heen sterk beïnvloed door de vorming van Europese Unie. Brussel is sinds 1981 het hart van de Europese Unie, alle belangrijke geledingen van deze organisatie bevinden zich in Brussel. Zodoende wordt de stad dagelijks overspoeld met duizenden ambtenaren. Als gevolg daarvan vindt men extreem veel hotels in Brussel. Het is mogelijk om het Europees Parlement te bezoeken met groepen. Sommige oude paleizen zijn opengesteld voor het publiek. Dit geldt tevens voor de vele kerken in Brussel. In Brussel is er ook goed nagedacht over de natuur. Je vind er vele parken waar jouw groep prima kan vertoeven. En natuurlijk zijn er ook de beroemde bezienswaardigheden zoals het Atomium en Manneken Pis. Kortom, Brussel was niet alleen vroeger een bruisende stad, maar nog steeds.

Brussel leent zich uitstekend voor een stedentrip want zoals je hebt gelezen is er heel veel te zien en te beleven in deze hoofdstad.


Met een gespecialiseerde touroperator naar het internationale Brussel

In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met SEF TravelJEKA Groepsreizen, Huski Reizen, Diogenes Reizen , Excalibur Tours en Keijman Reizen, die je veel werk uit handen voor een schoolreis naar Brussel kunnen nemen, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. Een compleet overzicht van gespecialiseerde touroperators (ook naar andere steden) vind je via www.werkweek.nl/touroperators.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!