Nieuwe editie van het magazine Werkweek

Apeldoorn, 27 oktober 2020

Een nieuw schooljaar, dus ook een nieuw Werkweekmagazine!


Werkweken en schoolreizen zijn activiteiten waar leerlingen naar uitzien tijdens hun schoolleven. De ervaringen en herinneringen van die uitstap zijn extreem duurzaam. De werkweek levert een belangrijke bijdrage aan de lichamelijke, persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. En daar zullen ze altijd voordeel van hebben.

Schoolreizen en werkweken zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van leerlingen en zorgen altijd voor levendige jeugdherinneringen. Buitenschoolse activiteiten zijn niet een of andere optie... het is noodzaak om jongeren te prikkelen zich te verdiepen in onderwerpen die van vitaal belang zijn voor hun verdere leven. De werkweek is een ideale gelegenheid om jongeren onafhankelijk, zelfverzekerd en sociaal vaardig te maken.

Een ander belangrijk aspect is dat leerlingen en leerkrachten elkaar beter leren kennen. Zo kregen veel leerlingen het gevoel dat hun docenten hen beter begrepen na de uitstap en de leerkrachten vonden het heel erg prettig dat de verstandhouding met de leerlingen verbeterd was. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgde voor betere prestaties van de leerlingen en een verbeterde sfeer op school.

Vele interessante organisaties
Werkweekmagazine biedt je zoals altijd een ruim aanbod aan interessante, leerzame en leuke bestemmingen en organisaties voor een succesvolle en onvergetelijk meerdaagse schooluitstap. Werkweek staat ook boordevol informatie over zaken die bij de organisatie van een (buitenlandse) schoolreis, culturele stedentrips, outdoor activiteiten en schoolkamp horen. Onthoud ook dat er diverse reisorganisaties zijn die voor jou en je groep een uitstap compleet van begin tot eind verzorgen in overleg met jou.

2020 10 werkweek coverSchoolreis 1.5 'Wijs op reis met je groep'
In de nieuwe ietwat 'aangepaste' editie van Werkweek (2020/2021) krijg je informatie over outdoor activiteiten, groepsaccommodaties, culturele , studie- & taalreizen, stage & vrijwilligerswerk , educatieve en funbestemmingen in Nederland, België en daarbuiten. Vanzelfsprekend schenken we ook aandacht aan veilig reizen met je groep. We houden voortdurend de vinger aan de pols. Daar ligt onze kracht. We zijn immers sinds 1992 actief betrokken bij de schoolreiswereld. Ons team staat met regelmaat in contact met de schoolreisbestemmingen & -organisaties, bij wie veiligheid van bezoekers, reizigers en personeel de hoogste prioriteit heeft. Ook volgen we nauwlettend de nieuwsberichten van RIVM, de VO-raad, brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de Belgische scholen doen we dat bij de Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA), de Belgische overheid en de Nationale Veiligheidsraad.

Op het moment dat deze editie geproduceerd werd, zaten de coronamaatregelen een één- of meerdaagse schoolreis gelukkig niet in de weg. Een heerlijk vooruitzicht voor de leerlingen. Er is in principe geen limiet meer op het aantal personen en leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Het laatste nieuws, algemene maatregelen en opgestelde protocollen per branche (schoolkampen/groepsverblijven, attractieparken, touroperators/reisorganisaties, cultuureducatie en touringcarbedrijven) lees je op www.werkweek.nl/corona.

Houd jij je dus bezig met de buitenschoolse activiteiten, heb je collega’s die zich hiervoor inspannen of ken je organiserende commissies voor wie Werkweek van belang is, laat het ons weten en wij sturen voortaan ons magazine gratis en zonder verdere verplichtingen naar het opgegeven adres. Een kleine moeite en door ons graag gedaan. Je bereikt ons 24/7 en direct op www.werkweek.nl/magazine.

Een vrolijke schoolreisgroet,
namens het compleet Werkweek.nl team.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!