Werkweek naar het Vlaams Parlement

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1 - Vlaams Parlement
Slide 2 - Vlaams Parlement
Slide 3 - Vlaams Parlement
Slide 4 - Vlaams Parlement
Vlaamsparlement discusserende dames
Vlaamsparlement Sticker audiotour
Vlaamsparlement Spreekles
Vlaamsparlement Audiotour

Kom met jouw klas het Vlaams parlement beleven!


Laat je verrassen!

Een parlement bezoeken: een saaie bedoening…? Dat dacht je maar! Hier bij ons is veel meer te zien en te beleven dan alleen maar droge debatten en ingewikkelde politiek. We gaan voor een totaalbeleving in het historisch hart van onze hoofdstad: een vriendelijk onthaal, een blik achter de parlementaire schermen, een Bezoekerscentrum vol informatie die leerlingen speels en digitaal kunnen ontdekken, moderne kunst, verrassende architectuur en nog veel meer.

Burgers in spe
Als leerkracht stop je niet alleen heel wat kennis in het hoofd van je leerlingen; je voedt de ‘burger van morgen’ mee op.

Naar school gaan, je netjes gedragen in ’t verkeer, wachten tot je 16de voor je eerste vakantiejob, … Jong of oud, je moet heel wat. Er zijn immers een heleboel regels en afspraken die je maar het best respecteert. Gelukkig zorgen deze regels en afspraken er ook voor dat er heel wat mag. En zo kunnen onze jongeren opgroeien in een vrij en democratisch land.

Ja maar, waarom? En hoe dan?
Toch vragen onze jongeren het zich vaak af: waarom al die regels? Wie zijn die mensen die beslissen wat wij moeten doen en laten? Hebben we daar zelf misschien ook een stem in? En hoe gaat dat dan allemaal in zijn werk…?

Dat, en veel meer, kom je te weten als je afzakt naar de plek waar het allemaal gebeurt: het Vlaams Parlement.

Last but not least
Deze schoolreis is helemaal gratis. De leerlingen steken niet alleen een heleboel op; dit is ook een uitstap waarmee ze kunnen uitpakken op hun socials. Laat die likes maar komen!

Contactgegevens
Adres
Ijzerenkruisstraat 99
B-1000 Brussel
Brussel, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)2 552 46 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!