Schoolreis naar Zuiderzeemuseum

Enkhuizen, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Zuiderzeemuseum werkweek leerlingen
Slide 2 - Zuiderzeemuseum werkweek buitenmuseum
Slide 3 - Zuiderzeemuseum werkweek scholier smid
Slide 4 - Zuiderzeemuseum werkweek straatje
Zuiderzeemuseum werkweek leerlingen
Zuiderzeemuseum werkweek buitenmuseum
Zuiderzeemuseum werkweek scholier smid
Zuiderzeemuseum werkweek straatje

Op een leuke manier het schooljaar afsluiten? Of kijk je alvast vooruit naar de introductieweken? Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een belevenis voor iedereen.


Ga op ontdekkingstocht door de Industriële Revolutie en werk jezelf op van arbeider tot fabriekseigenaar. Leer alles over de Nederlandse strijd tegen het water in één van onze waterprogramma’s of laat je creativiteit de vrije loop in het Atelier Zuiderzee.

Na de zomervakantie kun je ook aan de slag met Doen van Toen. In dit spel kom je alles te weten over de technieken en beroepen in het dagelijks leven van vroeger. Dus boek snel, reis door de tijd en beleef vroeger in het Zuiderzeemuseum.

Van brugklas tot eindexamen
Voor alle leerjaren en niveaus, voor iedereen is er een educatief programma op maat. Zijn jouw leerlingen meer hands-on of meer theoretisch ingesteld? Onze museumdocenten hebben ervaring met uiteenlopende groepen en spelen in op het niveau en de behoeftes van de klas.

Doen van Toen
Een leuk programma voor de 1e en 2e klas: Doen van toen. In kleine groepen gaan leerlingen de strijd met elkaar aan in het museum. Zij voeren samen opdrachten uit en maken zo kennis met de technieken die mensen vroeger gebruikten om het leven rond de voormalige Zuiderzee makkelijker te maken. Op verschillende checkpoints staan docenten en begeleiders, die de opdrachten uitdelen en begeleiden, en scores bijhouden. Welke groep heeft na twee uur de meeste punten behaald en weet het meest over het doen van toen?

Dit programma sluit aan bij de vakken Techniek en Geschiedenis, en is geschikt voor groepen tot 120 leerlingen.

Vod of vintage
In het Atelier Zuiderzee ontdekken leerlingen de verschillen in duurzaamheid tussen vroeger en nu. In een interactieve rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling Kleren maken de vrouw bespreken zij hoeveel werk een huisvrouw 100 jaar geleden had aan het maken en verzorgen van hun kleding. Vervolgens gaan zij aan de slag in de educatieruimte en transformeren met de handwerktechnieken die zij hebben gezien een afgedankt kledingstuk tot een nieuwe creatie.

Dit programma sluit aan bij de Textiel- en Kunstvakken.

Contactgegevens
Adres
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)228 35 11 35

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!