Een schoolreis naar Gent is prikkelend, eigenzinnig en bovenal authentiek

Een schoolreis naar Gent is prikkelend, eigenzinnig en bovenal authentiek


Een draak als wakende stadswachter, een strop als symbool. Dat kan alleen in Gent. Gent is prikkelend en eigenzinnig. En bovenal authentiek. Nergens anders vind je zoveel geschiedenis per vierkante meter in een volledig autovrij gemaakte historische binnenstad. Het imposante middeleeuwse Gravensteen getuigt van een roemrucht verleden.

De gezelligste stad van Vlaanderen
Unieke meesterwerken van Vlaamse Primitieven hangen op wandelafstand van de top van de moderne kunst in het S.M.A.K. Maar bovenal zijn er vele tientallen cafés en terrassen en de al even uitgebreide keus aan originele restaurants. En de mensen natuurlijk. Die zijn écht verantwoordelijk voor de unieke sfeer in onze bruisende Cultuurstad. Niet voor niets werd Gent in het verleden uitgeroepen tot gezelligste stad van Vlaanderen. Een kroon die wij trost dragen.

Bezienswaardigheden
Het is niet toevallig dat Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, een aantal klinkende namen is toebedeeld: bruisende cultuurstad, een stad van alle tijden, één der mooiste historische steden van Europa. De stad combineert immers een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Het historisch centrum van de stad biedt heel wat bezienswaardigheden en wordt beheerst door een imposante torenrij die men kan bewonderen vanop de Sint- Michielsbrug: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort met zijn klokkentoren en de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde schilderij ‘De aanbidding van lam Gods’ van Jan van Eyck. Op vele plaatsen zijn de Middeleeuwen bewaard gebleven: de oude haven met de gilden-huizen aan de Graslei en de Korenlei is slechts een voorbeeld van de reeks prachtige uitzichten die Gent te bieden heeft. Niet ver daarvandaan rijst het Gravensteen, ooit de middeleeuwse burcht van de graaf van Vlaanderen, nu één der grootste toeristische trekpleisters en aldus een must voor elke bezoeker uit binnen- en buitenland. De Sint- Pietersabdij op het Sint- Pietersplein is één van de mooiste monumenten van Gent. Daarnaast zijn er nog tal van musea, abdijen, begijnhoven, tientallen kerken en historische gebouwen.

Op Ontdekking
Niet alleen liefhebbers van kunst en cultuur komen aan hun trekken: ook op gebied van winkelen, gastronomie of gezellig uitgaan biedt Gent al het nodige. Gent verkennen kan te voet, met de koets, per boot of per ballon. Gent trekt ook resoluut de kaart van het watertoerisme. Vaar zelf naar Gent en ontdek de vele ontspanningsmogelijkheden op en rond het water. Gent blijft een van de best bewaarde geheimen in Europa. Nergens anders flits je snel van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw en terug, van middeleeuwse Gildenhuizen tot het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). En wanneer de zon ondergaat, gaat er een wereld open die je niet verwacht: een jazzcafé, een loungebar, een salsatent of een hippe nachtclub. In Gent wordt Nederlands gesproken, maar de meeste bewoners spreken ook Frans, Engels en/of Duits.


Een werkweek of stedentrip naar Gent

Zo’n schoolreis naar Gent zelf organiseren kost veel tijd en vraagt specifieke kennis. In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met SEF Travel, JEKA Groepsreizen, Huski Reizen, Diogenes Reizen en Keijman Reizen, die je veel werk uit handen kunnen nemen, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. Een compleet overzicht van gespecialiseerde touroperators (ook naar andere steden) vind je via www.werkweek.nl/touroperators.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!