Maastricht is geweldig voor zowel een bovengrondse als ondergrondse schoolreis

Maastricht is geweldig voor zowel een bovengrondse als ondergrondse schoolreis


Zoek je een ideale stad voor een interessante schooluitstap? Een gezellige stad vol historie, kunst en cultuur en omringd door mooie heuvelachtige natuur? Dan is Maastricht de plaats waar je moet zijn. Want in die stad vind je de mooiste, historische buurtjes en volop kunst. En je kunt het hele centrum wandelend met je groep bekijken onder leiding van een ervaren gids.

Maastricht heeft vele musea, kerken, historische gebouwen, verborgen steegjes en ruime pleinen. In de stad zie je allerlei vormen van architectuur, van Romeinse opgravingen tot het moderne ontwerp van het Bonnefantenmuseum. Je vindt moderne en middeleeuwse kunst in Maastricht.

Basiliek van Sint Servaas
Voor prachtige historische architectuur is een bezoek aan de Basiliek van Sint Servaas een must. Deze basiliek in Maastricht trekt al eeuwen pelgrims en religieuze toeristen vanuit heel Europa.

Rondvaarten
Maak ook eens een rondvaart door de grachten Maastricht. Er is een ruime keuze in diverse boottochten, van een ca. 1 uur durende Rondvaart op de Maas tot een historische Vaarroute door de binnenhaven van Maastricht

Het Vrijthof
Een leuke plaats om te lunchen of een drankje te nemen is het prachtige Vrijthof. Het Vrijthof is een prachtig plein in het midden van het oude Maastricht, geplaveid met kinderkopjes en door bomen omringd. Dit plein trekt al bezoekers sinds de middeleeuwen toen pelgrims het graf van Sint Servaas bezochten. Er zijn veel leuke restaurants en cafés gelegen aan het plein, met ’s zomers ruime terrassen.

Maastricht underground Grotten Noord
De Grotten Noord bevinden zich diep onder de Sint Pietersberg en herbergen een wel heel bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht. Wat betekenen de vele tekeningen en opschriften precies en wat werd er nou écht bewaard in de ondergrondse kluis? Een Official Maastricht Guide vertelt jullie er graag alles over. Er is geen bereik, licht of geluid en dus is alle aandacht gericht op de Underground gids die je door het gangenstelsel leidt. Eigenlijk vormen de Grotten Noord een soort magisch ondergronds museum dat vol staat met unieke houtskooltekeningen, opschriften en schilderingen.

Grotten Zonneberg vluchtplaats tijdens WO II
Tijdens de rondleiding in Grotten Zonneberg te Maastricht heb je een donker avontuur: In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een ervaren gids je tijdens een rondleiding mee ondergronds in Maastricht waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. De Maastricht Underground gids zorgt ervoor dat je niet verdwaald in dit labyrint van ooit zo’n 230 en nu nog een goede 80 kilometer aan door de mens uitgegraven onderaardse gangen.

Met een capaciteit van 50.000 personen, had een groot deel van de Maastrichtse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog de mogelijkheid om toevlucht te nemen tot de uitgestrekte gangen van dit stelsel. Het hele jaar door worden op vaste tijdstippen rondleidingen georganiseerd in de grotten van de Sint Pietersberg in Maastricht.

Maastricht is een geweldige stad voor een schoolreis, zowel boven- als ondergronds. Je blijft je verbazen over de mooie bezienswaardigheden en het is zeker een van de gezelligste steden van Nederland.

 

Met een gespecialiseerde touroperator naar Maastricht

Een schoolreis naar Maastricht organiseren kost veel tijd en vraagt specifieke kennis. In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met Diogenes ReizenKeijman Reizen, Excalibur Tours, Huski Reizen, SEF Travel en JEKA Groepsreizen die je veel werk uit handen kunnen nemen, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. Een compleet overzicht van gespecialiseerde touroperators (ook naar andere steden) vind je via www.werkweek.nl/touroperators.


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!