Werkweek naar Postojnska Jama

Postojna, Routebeschrijving


Postojnska Jama - Postojna grot Slovenie
Postojnska Jama Anguinus babydraakjes
Postojnska Jama - Predjama kasteel
Postojnska Jama - ridderzaal predjama kasteel

Een onvergetelijke schoolreis beleef je in de grot van Postojna in Slovenië


De Grot van Postojna
De Grot van Postojna vormt al meer dan 200 jaar een trekpleister voor bezoekers uit de hele wereld. De tot nu toe onderzochte gedeelten van het grottenstelsel van Postojna zijn in totaal 24 kilometer lang, wat betekent dat de Grot van Postojna de grootste en meest bezochte grot van de klassieke Karst is in Europa.

In het Park de Grot van Postojna bevindt zich ook de EXPO jama kras, de grootste tentoonstelling over grotten en de Karst ter wereld; dit is een interactieve en leuke belevenis.

Babydraakjes
Mensen geloofden dat de grottensalamanders van de Postojna-grot, die tot vandaag de dag de fantasie prikkelen, in feite babydraakjes waren. In de Proteusgrot met het Vivarium, vlakbij de grot van Postojna, kunnen bezoekers enkele van de interessantste grottendieren bewonderen.

Kasteel Predjama
Op slechts 10 km afstand van de Grot van Postojna bevindt zich één van de opvallendste kastelen ter wereld, het kasteel Predjamski grad. Het grootste grotkasteel ter wereld bevindt zich op een imponerende locatie hoog in de rots en heeft een romantisch verhaal te vertellen over zijn voormalige eigenaar. Kasteel Predjama is Guinness-wereldrecordhouder als het grootste grotkasteel ter wereld.

In Het Park de Grot van Postojna heb je ook de beschikking over een audiogids of je kunt een afspraak maken voor een rondleiding in het Nederlands.

Voor meer informatie en reserveringen bel je rechtstreeks met Nerlisa Osmičević via tel.nr. 0038 65 7000 189 of mail haar via de e-mailbutton.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Jamska cesta 28
6230 Postojna
, Cultuur- & Stedentrips
Telefoonnummer

00386 5 7000 100

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!