Utrecht is een ideale stad voor een culturele schoolreis met je schoolgroep

Utrecht is een ideale stad voor een culturele schoolreis met je schoolgroep


Utrecht is een ideale stad voor een stedentrip met je schoolgroep. Het is het bruisende hart van Nederland. De oude universiteitsstad is gebouwd rondom de Domtoren. Naast de prachtige grachten met unieke werfkelders en terrassen aan het water, telt Utrecht nog honderden andere bezienswaardigheden.

Utrecht verkennen te voet of per boot
Utrecht is een bruisende stad met een bijzondere mix van moderne en historische architectuur. Een perfecte stad voor een schoolreis, studiebezoek of excursie. Je kunt Utrecht heel goed te voet ontdekken, ook onder leiding van ervaren gidsen. Bij een tocht door de binnenstad kan je een indrukwekkende tour langs de Oude Gracht maken lopend of met een rondvaart. Je komt dan langs de mooiste geveltjes, de groene singels, de kenmerkende werven en werfkelders, de middeleeuwse wasplaatsen, verschillende Utrechtse musea en natuurlijk de statige Domtoren.

De Domtoren
De Domtoren van Utrecht is met 112,5 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Het wordt beschouwd als het symbool van Utrecht. De toren maakte deel uit van de Sint-Maartenskathedraal, ook wel bekend als de Domkerk, en werd tussen 1321 en 1382 gebouwd . Momenteel staat de toren in de steigers vanwege restauratie, maar dat is alleen voor de buitenkant en dus kun je de toren bezoeken. De beklimming van 495 treden is meer dan de moeite waard, als je er toe in staat bent. Anders is er momenteel ook een lift.

Spelprogramma’s om Utrecht interactief te ontdekken
De stad Utrecht biedt diverse spellen aan voor groepen waarbij je niet alleen elkaar, maar ook de stad Utrecht beter leert kennen. Zoals het Dossier Flikken Utrecht Levend Ganzenbord, De Erfenis en Whatsapp Experience.

Breng verder eens een bezoek aan een van de bijzondere musea die Utrecht te bieden heeft, zoals het Spoorwegmuseum, Museum Speelklok of het historische Museum Catharijneconvent. Voor kunst, design, mode en geschiedenis kun je terecht in het veelzijdige Centraal Museum. Heel erg leuk, maar ook nog heel leerzaam Dat maakt Utrecht een geschikte bestemming voor je schoolreis of studiereis.

Maak ook eens de Escape tour door de stad, huur een kano of ga op zoek naar de iconische Nijntje-beelden. Daarnaast kun je jezelf uren vermaken met winkelen bij de leuke boetiekjes verspreid langs de grachten of rondneuzen in het moderne winkelcentrum Hoog Catharijne. Bij DOMunder, de historische attractie onder het Domplein, wordt je meegenomen door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa. 


Een schoolreis naar Utrecht, het bruisend hart van Nederland?

Zo’n schoolreis naar Utrecht zelf organiseren kost heel veel tijd en vraagt specifieke kennis. In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met Diogenes ReizenExcalibur Tours, Huski Reizen, Keijman Reizen, SEF Travel en JEKA Groepsreizen die je veel werk uit handen kunnen nemen, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. Een compleet overzicht van gespecialiseerde touroperators (ook naar andere steden) vind je via www.werkweek.nl/touroperators.


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!