Schoolreis naar Rotterdam, de meest dynamische en vernieuwende stad van Nederland

Schoolreis naar Rotterdam, de meest dynamische en vernieuwende stad van Nederland


Een goed idee voor een geweldige stedentrip: Rotterdam! Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. De stad is internationaal beroemd om haar vernieuwingsdrift die je terug vindt in de vooruitstrevende architectuur. Voor jongeren is Rotterdam een absolute aanrader om te ontdekken.

Benut je schooluitstap en bezoek deze veelzijdige stad met je groep. Je zult versteld staan van de enorme diversiteit aan architectuur, cultuur vele bezienswaardigheden.

De haven van Rotterdam is wereldberoemd. En als grootste haven van Europa is het zeker indrukwekkend. De beste manier om het zelf te zien, is door een rondvaart in de haven te maken. Een boottocht geeft een boeiend beeld de havenactiviteiten van Rotterdam, de geschiedenis van de stad en een mooi beeld van de hypermoderne architectuur van Rotterdam.

De gave architectuur van Rotterdam
Rotterdam werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, maar heeft zichzelf getransformeerd tot een echt moderne stad  met spectaculaire architectuur. Enkele voorbeelden daarvan zijn de Erasmusbrug, de kubuswoningen, wolkenkrabbers, de Maastoren, de Euromast en de glinsterende Markthallen. Het is een visueel feest.

Rotterdam verkennen op het land en in het water
De Splashtours in Rotterdam zijn een geweldige manier om de stad Rotterdam te ontdekken van het land én het water. De Splashstours worden verzorgd in een bus die kan rijden en varen. Zo rijd je het ene moment door het centrum van Rotterdam en vaar je het andere moment tussen het scheepsverkeer op de Maas. Zonder twijfel zijn deze tours de meest originele manier om Rotterdam te ontdekken.

Steek van wal in Rotterdam
Met Leijnse Tours steek je van wal in Rotterdam. De mensen van Leijnse Tours begrijpen dat je niet een hele dag geconcentreerd kan blijven. Daarom organiseren zij schoolreizen met ‘s morgens een combinatie van een stadswandeling, fietstour, bustour of rondvaart, waarbij een gids de nodige uitleg geeft over wat er te zien is. Tevens verzorgt Leijnse Tours citygames in diverse buurten van Rotterdam. Jouw leerlingen spelen dit spel met hun eigen smartphone en ze worden begeleidt door een ervaren gamemasters. Het team, dat als eerste het doel bereikt wordt beloond met een origineel Rotterdams aandenken.

Overblijfselen van de vooroorlogse binnenstad
Nadat het grootste gedeelte van de binnenstad van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, is uit de as een nieuwe, moderne stad herrezen. Toch zijn er verspreid door de stad ook vandaag de dag nog overblijfselen van de vooroorlogse binnenstad terug te vinden, zoals de Sint Laurenskerk, het Stadhuis en Delfshaven. Delfshaven is een stukje van de oude stad die het bombardement in zijn geheel heeft doorstaan. In de historische grachtenpandjes vind je gezellige snuisterijenwinkeltjes en gezellige eethuisjes. In Delfshaven staat de Pelgrimvaderskerk, een 15e eeuws gebouw. Daarnaast is er nog ‘De Delft’, een replica van een achttiende-eeuwse oorlogsschip.

Rotterdam heeft natuurlijk ook een eigen bekende dierentuin Diergaarde Blijdorp en vele andere (educatieve) attracties, zoals Museum Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, Klimpark Fun Forest en natuurlijk Feyenoord Rotterdam. Er is heel veel te bewonderen en te doen voor schoolgroepen in Rotterdam: de meest dynamische en vernieuwende stad van Nederland.


Een schoolreis naar de meest dynamische en vernieuwende stad van Nederland

In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met Excalibur ToursDiogenes Reizen, Keijman Reizen, Huski Reizen, SEF Travel en JEKA Groepsreizen die je veel werk uit handen kunnen nemen voor een schoolreis naar Rotterdam. Ze hebben een compleet netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. Een compleet overzicht van gespecialiseerde touroperators (ook naar andere steden) vind je via www.werkweek.nl/touroperators

(© fotocredit: Leijnse stadstours Rotterdam, stadswandeling in Rotterdam)

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!