Paleis Het Loo heropend

Apeldoorn, 25 april 2023


Flinke moderne uitbreiding Paleis Het Loo


Paleis Het Loo is met een moderne uitbreiding van 5.000 m² weer open voor (school)bezoekers. De afgelopen vijf jaar onderging Paleis Het Loo een uitgebreide verbouwing en vernieuwing. De uitbreiding ligt onder het voorplein van het paleis. Afgelopen vrijdag was er een feestelijke opening voor genodigden in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.Lesprogramma's Paleis Het Loo

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn leren leerlingen uit het voortgezet onderwijs en MBO alles over Paleis Het Loo. Met de mooiste tuinen van Europa en de geschiedenis van Nederland. Zowel in het museum als in de klas.

- De interactieve rondleiding ‘Willem & Mary’ vertelt het verhaal van Willem III en Mary, de eerste bewoners van Paleis Het Loo. Dit programma past bij de vakken geschiedenis en maatschappijleer.

- Met ‘Koninklijk groen’ maken de leerlingen kennis met de sector groen bij Paleis Het Loo en leren ze meer over het onderhoud van een 17e-eeuwse baroktuin, vroeger én nu. Dit programma past bij de vakken groen, geschiedenis, tuin en pso.

- ‘Willem III Een Moordfeest’ is een rondleiding en muziektheatervoorstelling over identiteitsvorming, onzekerheid en tijdloze spanningen tussen geliefden. Dit programma is geschikt voor alle leerjaren en niveaus van het voortgezet onderwijs en het MBO.


Wil jij, samen met jouw klas, de geschiedenis daar ervaren waar deze geschreven is? Meer informatie over alle lesprogramma’s voor het voortgezet onderwijs en/of het MBO lees je via www.werkweek.nl/educatie/paleis-het-loo.


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!