Attractiepark Toverland opent vier nieuwe attracties

Sevenum, 16 februari 2023


Attractiepark Toverland opent vier nieuwe attracties in themagebied Avalon


Dit jaar zal Toverland maar liefst vier nieuwe attracties openen in het themagebied Avalon, waar schoolreizigers zich wanen in de mythische wereld van tovenaar Merlijn. Hiermee wordt het attractieaanbod nog aantrekkelijker (ook) voor schoolgroepen gemaakt. Scholieren kunnen zich straks nog langer vermaken in het gebied. Naast twee grote en twee kleine attracties worden er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats én diverse nieuwe belevingselementen voor onderbouwgroepen toegevoegd.

In 2018 (artikel april 2018) opende het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. De eerste werkzaamheden van deze complete metamorfose zijn vorig jaar in september al begonnen.


Nieuwe attracties in Attractiepark Toverland


Pixarus
De eerste attractie is Pixarus. In deze Flight School of Magic krijgen de leerlingen van Merlijn vliegles. Gasten kunnen hierin zelf bepalen hoe hun vlucht eruit zal zien door het besturen van hun eigen voertuig én hoe vaak ze hierbij over de kop gaan. Pixarus heeft een uniek element, want deze attractie wordt geplaatst in de schuin gezette bocht (de zogeheten ‘helix’) van achtbaan Fēnix. Hierdoor zullen beide attracties rakelings langs elkaar vliegen.

Dragonwatch
Voor wie Pixarus iets te spannend is en liever naast elkaar de lucht in gaat, kan zich begeven naar de familievriendelijke valtoren Dragonwatch. Dit is de ideale plek om, vanaf een hoogte van 17 meter, de draken van Avalon te spotten en te genieten van het uitzicht over het attractiepark.

Garden Tour
Veilig op de grond worden de jongste gasten door Merlijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. In deze Garden Tour van ruim 130 meter door bijzondere flora en fauna ontmoeten gasten de magische wezens van Avalon. Kinderen kunnen deze verrassende tour zowel zelfstandig als met hun ouders ervaren.

Jumping Juna
Aan de voet van Dragonwatch kunnen kinderen plaatsnemen in de carrousel Jumping Juna. Hier organiseren de speelse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky een verkleedfeestje. Deze twee nieuwe karakters laten zich vanaf dit jaar voor het eerst in Toverland zien.

Belevingselementen
Naast de opening van nieuwe attracties (medio 2023) staat er nog meer te gebeuren in Avalon. Het gebied zal verder verrijkt worden met een waterspeeltuin en een dreumesspeelplaats, pal naast het terras van The Flaming Feather. Gasten zullen verder meer nieuwe belevingselementen aantreffen zoals kijktaferelen en upgrades van bestaande attracties.

Schoolreisjes Toverland
Meer informatie over een magisch dagje uit met de hele klas lees je via www.werkweek.nl/attractie/attractiepark-toverland


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!