Corona-update: attractieparken, outdoorlocaties, musea, dierentuinen en zwembaden gaan weer open

Apeldoorn, 4 juni 2020


Attractieparken, outdoorlocaties, musea, dierentuinen en zwembaden gaan weer open


Nu de scholen weer voltijd gaan draaien en de instructies van zowel het Nederlandse RIVM als ook de Nationale Veiligheidsraad van België zijn versoepeld gaan langzamerhand meer musea en dierentuinen weer open. Een aantal musea en dierentuinen is inmiddels onder strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen geopend en onlangs maakten de regeringen van beide landen bekend dat de pretparken en zwembaden op 1 juli weer open te gaan.

Alle attractieparken hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan een veiligheidsprotocol voor heropening. De opgestelde protocollen bieden diverse garanties, die passen binnen de gestelde richtlijnen. De organisaties zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe en tickets worden online gereserveerd. Verder zorgen ze voor voldoende en heldere informatie, begrijpelijke instructies, een goede bewegwijzering en natuurlijk zorgen ze voor extra hygiënemaatregelen.

Naast deze garanties zijn er aanvullende maatregelen opgenomen die specifiek zijn opgesteld voor de dierentuinen, attractieparken, rondvaarten en musea. Zo zijn er voor attractieparken richtlijnen opgesteld voor het plaatsnemen in een achtbaan, het controleren van de achtbaanbeugels met inachtneming van de anderhalve meter afstand en in sommige attracties worden mondkapjes sterk aanbevolen of zijn zelfs verplicht. In dierentuinen zullen alleen presentaties plaatsvinden als aan de ‘socal distancing’ regels kan worden voldaan en in musea vinden vooralsnog geen groepsrondleidingen plaats. Kortom: de diverse dagattracties zijn er klaar voor om gasten weer te ontvangen voor een veilig dagje uit.

Wat over schoolreizen?
Vanzelfsprekend houden wij voor jou contact met de schoolreisbestemmingen. Tevens houden we in Nederland de informatie van de overheid, de PO & VO-raad, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en het RIVM nauwlettend in de gaten. In België checken we de informatie van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, de Nationale Veiligheidsraad en de Belgische veiligheidsprotocollen, zodat we in deze ‘bijzondere’ tijd naast de standaard tips ook de aanvullende nieuwe tips met het oog op de voorlopige 1,5 meter maatschappij voor jullie kunnen verzamelen.

Immers een schoolreis in het vooruitzicht hebben, is en blijft voor leerlingen toch een heel leuk en plezierig gevoel. Iedere enthousiaste organisator wil goede voorbereidingen treffen en ook graag vooruit kijken.


(©fotocredit: reuze frisbee Sledge Hammer in Bobbejaanland, Kasterlee)


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!