Parijs is de ideale stad voor een buitenlandse schoolreis!

Parijs is de ideale stad voor een buitenlandse schoolreis, stedentrip, werkweek of studiereis!


Parijs wordt ook wel ‘stad van de liefde’ en ‘lichtstad’ genoemd. Maar Parijs biedt meer dan wat deze titels aangeven. Want de hoofdstad van Frankrijk is net zo divers als het land zelf. Alle twintig arrondissementen in Parijs hebben hun eigen kenmerk en karakter. De namen van de arrondissementen zijn simpelweg een nummer tussen de 1 en de 20. Het 1e ligt in in het hart van de stad en vanuit daar ontrolt de nummering zich in de vorm van een slakkenhuis naar buiten.

Het onbetwiste symbool van Parijs is de Eiffeltoren, met een hoogte van 324 meter, een gewicht van 10.100 ton en 1.665 treden. Het werd gebouwd door Gustave Eiffel voor de wereldtentoonstelling van 1889. Niet te missen: aan het begin van elk uur tussen zonsondergang en 01.00 uur ‘s nachts knipperen vijf minuten lang alle lichtjes van de Eiffeltoren.

Met gids op pad
Het meest ideale voor een groep is Parijs te ontdekken in gezelschap van een gediplomeerde gids die je eigen taal spreekt. Want deze wil niets liever dan zijn passie met je delen. Aan jou om te kiezen uit een klassiek bezoek van een paar uur tot een hele dag, een stadswandeling (historisch Parijs, modern Parijs of alleen de highlights), een bezoek aan een wijk (de Marais, Montmartre, het Quartier Latin) of een museum of monument in Parijs of omgeving zonder in de rij te hoeven staan (Louvre, Notre-Dame, Versailles, Giverny...). Sommige gidsen kunnen ook een programma op maat samenstellen die aan al je wensen tegemoet komt.

Arc de triomphe
Deze tussen 1806 en 1836 naar Romeins voorbeeld gebouwde triomfboog laat de belangrijkste overwinningen van Napoleon zien. De vlam op het graf van de Onbekende Soldaat wordt elke avond om 18.30 uur aangestoken.

Louvre
In dit voormalige paleis van de Franse koningen worden 35.000 kunstwerken - op een totale collectie van 350.000 werken - tentoongesteld.

Montmartre
Met zijn smalle straatjes en dorpssfeer vormt Montmartre een van de historische centra van Parijs. Bezienswaardigheden: de basiliek Sacré-Coeur en Place du Tertre met de kunstenaars.

Quartier Latin
Een wijk van studenten ‘Grandes écoles’ die is ontstaan rond de Sorbonne, een universiteit die dateert uit 1257. Je vindt er een overvloed aan boekwinkels, boetiekjes en restaurants.

Kathedraal Notre-Dame
Dit meesterwerk van gotische architectuur werd in de 12e en 13e eeuw gebouwd op Ile de la Cité. Deze kathedraal bestaat uit torens, een museum en een archeologische crypte.

Bastille
Symbool van de Franse Revolutie: op de nationale feestdag (14 juli) wordt herdacht dat de inwoners van Parijs in 1789 de gevangenis bestormden die zich op deze plek bevond. Achter het operagebouw vind je een wirwar van levendige straatjes.

Centre Pompidou
Dit gebouw met zijn bijzondere architectuur is geheel gewijd aan moderne en hedendaagse kunstuitingen. Hier zijn het museum voor moderne kunst, een bibliotheek, galerieën, theaters en bioscoopzalen gehuisvest.

Modehoofdstad en winkelparadijs
Parijs is een paradijs voor wie van mode, design en shoppen houdt! Van accessoires van grote merken tot curiosa die je opscharrelt in brocante winkeltjes, van een modegril tot een klassieke japon, je vindt hier werkelijk alles om jezelf te verwennen.

Winkels en warenhuizen
Wie in Parijs gaat winkelen, moet beslist naar de grote warenhuizen met hun stijlvolle inrichting en keur aan luxe artikelen. Je kunt er niet alleen van alles kopen, maar ook heerlijk lunchen of koffiedrinken, een expositie bezoeken of rond de kerst de prachtige etalages vol bewegende poppen en dieren bewonderen. In de luxe winkelgalerijen vind je onder één dak talloze modezaken, cosmetica en nog veel meer.Met je klas Parijs ontdekken?

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik www.werkweek.nl/cultuur-stedentrips voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!