Werkweek naar Portaal van Vlaanderen

Terneuzen, Zeeland Routebeschrijving


Slide 1- Portaal van Vlaanderen
Slide 2- Portaal van Vlaanderen
Slide 3- Portaal van Vlaanderen
Slide 4- Portaal van Vlaanderen

Portaal van Vlaanderen, een unieke belevenis voor iedereen!


Bezoek het INTERESSANTE, INTERACTIEVE HAVENINFORMATIECENTRUM bij het dynamische sluizencomplex van Terneuzen. Een unieke belevenis voor iedereen!

Hoe werkt een sluis en hoe wordt deze bediend? Wat gebeurt er bij het schutten van schepen? Wat is de rol van een havenmeester of van een loods? Kom langs en krijg antwoord op deze en vele andere vragen.

Ben jij een echte sluiswachter? Behaal je sluiswachter diploma met het spelen van het sluizenspel. Maak een sleutelhanger in de vorm van een scheepsknoop. Weet jij wat zwaarder weegt? Zout of zoet water? Wat heeft dit voor gevolgen bij het schutten van schepen? Onze gids laat dit zien d.m.v. een leuke proef!

Gigantische schepen zijn van dichtbij te zien tijdens een rondvaart op het kanaal. Neem een kijkje in de stuurhut en kruip in de rol van de kapitein. Combineer dit met een interessante rondleiding over het sluizencomplex en ontdek de werking van een sluisbrug in de 18 meter diepe brugkelder.

Een van de grootste sluizen wordt op dit moment gebouwd in Terneuzen. Een gigantisch project! Tijdens een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen krijg je de meest actuele informatie over de voortgang van de bouw van de Nieuwe Sluis. Er is een uitkijkpunt om de werkzaamheden te volgen en er zijn in het informatiecentrum live beelden te zien van de bouw. Eind 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis.

Speciale arrangementen voor groepen. Uitbreiding met een lunch, hapje of drankje mogelijk.

Contactgegevens
Adres
Beneluxweg 101
4538 AL Terneuzen
Zeeland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)115 61 62 68

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!