Werkweek naar Openluchtmuseum Ootmarsum

Bezoek de website

Ootmarsum, Overijssel Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 3 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 1 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 2 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 4 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 3 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 1 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 2 - Openluchtmuseum Ootmarsum
Slide 4 - Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum, ontdek het land van 'heeren en boeren'


Het Openluchtmuseum is een populaire bezienswaardigheid. Dit uit achttien authentieke gebouwen bestaande museum, gelegen in een parkgebied, neemt je mee naar het Twente van vroeger. In het poortgebouw op het Commanderieplein met de gezellige museumwinkel,  vind je de entree. Het thema van het museum, “Het Land van Heeren en Boeren”, laat het onderscheid zien tussen het rijke leven van drie soorten Twentse Heeren – De Hofmeier, De Drost en De Commandeur en daarnaast het sobere leven van de boeren. Hoe functioneerde een Twentse boerderij honderd jaar geleden?

Het leven op het platteland wordt uitgebreid in beeld gebracht en voor de kinderen is hier de mogelijkheid om dit te gaan ervaren. Wassen op een wasbord, koffiebonen malen, eieren rapen, water halen!

Onze medewerker vertelt over het leven van kinderen vroeger in Twente. De rondleiding gaat langs diverse gebouwen op het terrein, o.a. de smederij / wagenmakerij, Heinenboer, de put en het los hoes met bedstee, openvuur, melkkamer, weefgetouw en dierenstallen. In groepjes gaan de kinderen Oud Hollandse spelletjes doen, zoals butken spelen, klompen stapelen en hoepelen.

Voor wie houdt van spannende verhalen is er een sagen verteller die je laat kennis maken met de oude verhalen van Twente.

Wilt u graag het museum bezoeken met uw schoolgroep, dan kunnen we een programma op maat bieden. U kunt een rondleiding reserveren, er kunnen activiteiten uit het bovenstaande worden georganiseerd en ook een speurtocht is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Stuur een bericht via onderstaande emailbutton.

Contactgegevens
Adres
Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
Overijssel, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0541) 29 30 99

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!