Werkweek naar Nationaal Archief

Den Haag, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Nationaal Archief
Slide 2 - Nationaal Archief
Slide 3 - Nationaal Archief
Slide 4 - Nationaal Archief
Nationaal Archief ontdekkende meisjes
Nationaal Archief jongens met wereldbol
Nationaal Archief oud archief
Nationaal Archief 2 jongens bij de wereldbol

Nationaal Archief, Wie ben ik, wie was jij?


In het Nationaal Archief in Den Haag. Boek nu!

In de interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? ervaar je hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je (niet) hebt. Aan de hand van een historisch personage ontdek je dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je als je als kind wordt weggegeven en opgroeit in een ver land? Wat als je wilt studeren, maar je mag niet omdat je vrouw bent? Heb je iets te kiezen als je in slavernij wordt geboren? De tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? bevat vier thema’s: Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog, Van huis en haard, Handel en slavernij en Vecht voor je recht.

In het onderwijsprogramma Van huis en haard volgen leerlingen de reis  van personen die hun land om verschillende redenen verlaten. 

In het onderwijsprogramma Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog ontdekken leerlingen dat de keuzes die je maakt tijdens de oorlog zowel in als na de oorlog grote gevolgen kunnen hebben.

In het onderwijsprogramma Vecht voor je recht staan de strijd voor democratische grondrechten en emancipatiebewegingen centraal.

Leerlingen ervaren in het onderwijsprogramma Handel en slavernij dat de Nederlandse handel veel welvaart heeft opgeleverd, maar ook dat grote groepen mensen hieronder geleden hebben.

Boeken kan via dit nationaalarchief.nl/onderwijs
Informatie en boekingen: educatie@nationaalarchief.nl

Contactgegevens
Adres
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)70 331 54 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!