Werkweek naar Musea Koksijde

Bezoek de website

Koksijde, West-Vlaanderen Routebeschrijving

Koksijde, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Bezoek de website

Musea Koksijde: laat je verrassen door ons educatief aanbod!


Klaar om je klasuitstap- aan-zee ook een originele educatieve meerwaarde geven? In Koksijde staan de twee gemeentelijke musea te popelen om jullie te verwelkomen! Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum toont de unieke band tussen mens en zee, terwijl je in het Abdijmuseum Ten Duinen kennis kan maken met het dagelijkse leven van de monniken in de middeleeuwse Duinenabdij! Beide musea hebben een uitgebreid aanbod op maat van je klas. Neem vlug een kijkje op onze websites:

www.navigomuseum.be/scholen
www.tenduinen.be/scholen

NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum:
Het NAVIGO-museum biedt een hedendaagse kijk in de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard. Neem ook de tijd om het kustvissersvaartuig OD.1 Martha en de talrijke scheepsmodellen te bewonderen. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. De sfeervolle Noordzeeaquaria en de kraamkliniek voor hondshaaien staan garant voor een verrassende ontmoeting met onze Noordzeebewoners.

Abdijmuseum Ten Duinen:
In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek. Zowel het museum zelf, de abdijsite, de Zuid-Abdijmolen als de Virtual Reality-beleving zijn een bezoekje waard!

Contactgegevens
Adres
Koninklijke Prinslaan 8
B-8670 Koksijde
West-Vlaanderen, België
Pastoor Schmitzstraat 5
B-8670 Koksijde
West-Vlaanderen, België
Telefoonnummer

+32 (0)58 52 16 85

+32

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!