Werkweek naar het Keringhuis

Hoek van Holland, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - het Keringhuis
Slide 2 - het Keringhuis
Slide 3 - het Keringhuis
Slide 4 - het Keringhuis
Het Keringhuis Buitenspeeltuin
Het Keringhuis Wandbord
Het Keringhuis Ronde tafel
Het Keringhuis Educatieve rondleiding

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water!


Het Keringhuis in Hoek van Holland is de plek om uitleg te krijgen over waterbeheer in Nederland en om alles te weten te komen over de grootste robot ter wereld: De Maeslantkering

Een excursie naar het Keringhuis sluit naadloos aan op de aardrijkskundelessen voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Hoe houden we droge voeten? Bezoek de Maeslantkering en leer meer over o.a. het Nederlandse waterbeleid, N.A.P., duinen, dijken en polders en de watersnoodramp.

Een bezoek aan het Keringhuis bestaat uit 3 onderdelen: een introductiefilm, uitleg in het informatiecentrum langs diverse expositieonderdelen en een buitenbezoek op het terrein van de Maeslantkering. Tijdens dit buitenbezoek legt de gids aan jullie uit hoe deze machtige stormvloedkering werkt en wat er allemaal nodig is om de 2 miljoen mensen in het achterland te beschermen. Onze gidsen leiden jaarlijks duizenden schoolkinderen rond en passen hun verhaal aan naar het niveau en de leeftijd van de bezoekende school. Enige voorkennis over het waterbeleid in ons land is handig maar niet noodzakelijk.

Ook beschikken wij over een eigen restaurant. Dus als de klas trek heeft gekregen bieden we jullie de mogelijkheid voor een lunch op maat. Reserveer snel een plekje voor een bezoek, ons team kan niet wachten om jullie te ontmoeten!

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)88 797 06 30

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!