Havencentrum

Bezoek de website

Antwerpen, Antwerpen Routebeschrijving


Havencentrum, bezoek de haven van Antwerpen


Havencentrum
De haven in ’t echt!

Duurzaamheid, tewerkstelling, techniek. Het krijgt allemaal een steeds belangrijkere plek in de eindtermen. Maar hoe maak je die onderwerpen tastbaar voor je leerlingen buiten de klas? Het Havencentrum biedt verschillende excursies op maat dankzij een gevarieerd aanbod rondleidingen in de haven van Antwerpen. Onze havengidsen nemen jaarlijks bijna 50.000 bezoekers op sleeptouw langs de haven, industrie en logistiek.

Vaar mee met je leerlingen uit het lager onderwijs en ontdek de goederen, werkgelegenheid en nog veel meer in de haven van Antwerpen! Gedurende een halve dag loodst een ervaren havengids de leerlingen door de dokken, langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen.

De haven heeft ook heel wat leerrijks te bieden voor je leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs (12 – 14 jaar). Zo vind je er de verschillende landschappen uit de lessen aardrijkskunde terug. Maar ook op het vlak van techniek valt er heel wat te beleven. Het Havencentrum bundelt deze punten uit het leerplan aan een aangename daguitstap in de Antwerpse haven met de excursies Haven in Landschappen en Haven vol Techniek.

Leerlingen vanaf 16 jaar tonen we de haven achter de schermen. Dankzij verschillende bedrijfsbezoeken ontdekken ze de haven, beroepen, milieu en economische ontwikkeling. Duurzame haven focust op de thema’s people, planet en prosperity in de haven in het kader van de lessen Aardrijkskunde. Haven vol Duurzaamheid werkt rond deze drie thema's en combineert ze in een inspirerende daguitstap. Haven in Bedrijvigheid neemt de leerlingen mee op het bedrijfsterrein in het kader van de lessen economie. Haven vol Uitdagingen en Haven vol Beroepen gaan een stapje verder en belichten de beroepen en een mogelijke toekomst in de haven op basis van het profiel van uw leerlingen. Want misschien kunnen zij een van de 4.500 aangekondigde vacatures in de haven invullen.

Meer informatie per excursie vind je op www.havencentrum.be.

Contactgegevens
Adres
Scheldelaan 444
B-2040 Antwerpen
Antwerpen, België
Telefoonnummer

+32 (03) 569 90 12

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!