Werkweek naar Excursies in de Biesbosch

Werkendam, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - Biesbosch Museumeiland
Slide 2 - Biesbosch Museumeiland
Slide 3 - Biesbosch Museumeiland
Slide 4 - Biesbosch Museumeiland
Biesbosch Museumeiland boot
Biesbosch Museumeiland kinderen
Biesbosch Museumeiland hut
Biesbosch Museumeiland kaart 3

Beleef de Biesbosch! Een spannende mix van natuur en cultuur


De Biesbosch leeft: bevers en zeearenden leven samen met veel andere soorten in dit unieke natuurgebied, waar ook mensen al eeuwenlang werken, leven en genieten. Gebruik al je zintuigen en ervaar de Biesbosch met je hoofd, hart en handen. Reis door de tijd in het MuseumEiland en het Buitenmuseum de Pannekoek en regel de waterhuishouding op SpeelEiland de Biesboschbeleving. Of vertrek vanuit Drimmelen met de Biesbosch Schoolboot: vaar mee naar een eiland en ontdek daar de Biesboschnatuur. Het BiesboschmuseumEiland en Staatsbosbeheer bieden samen schoolreisprogramma’s aan.

Programma’s
- Dierenvriendjespad Pannekoek: ontdek spelenderwijs de natuur in buitenmuseum de Pannenkoek met een rugzak vol leuke opdrachten (groep 1, 2, 3).
- Beverpad Pannekoek: onderzoek of de Biesbosch geschikt is voor familie bever m.b.v. leuke opdrachten in het binnen- én buitenmuseum (groep 3, 4, 5).
- Grienduilen: treed in de voetsporen van Aaike, een 12-jarige jongen die moest werken in de grienden (wilgenakkers) (groep 5, 6).
- Biesbosch museumvaartocht: ontdek het heden en verleden van de Biesbosch via een speurtocht in het museum en een tocht met de fluisterboot (alle leeftijden).
- Speurtocht door het museum: beleef en ontdek het museum via een speurtocht en een educatieve video (groep 5 t/m 8).
- Overvloed: ga zelf op ontdekking over waterveiligheid, feiten en fictie via een programma over de kracht van het water (bovenbouw & VO).
- Wateronderzoek: ga zelf op onderzoek uit met schepnetten in het water van de kreken in de Biesbosch (bovenbouw en VO).

Combinaties zijn mogelijk. Meer informatie over de programma’s: www.biesboschmuseumeiland.nl/plan-je-bezoek/scholen-en-educatie en www.np-debiesbosch.nl/voorlichting-educatie/schoolprogrammas-2, vraag naar de beschikbaarheid. Scholen dienen zelf zorg te dragen voor de begeleiding. Een aantal buitenprogramma’s wordt aanvullend begeleid door schoolgidsen van Staatsbosbeheer.

Contactgegevens
Adres
De Hilweg 2
4251 MT Werkendam
Noord-Brabant, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)183 50 40 09

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!