Werkweek naar Cozmix

Bezoek de website

Brugge, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Cozmix
Slide 2 - Cozmix
Slide 3 - Cozmix
Slide 1 - Cozmix
Slide 2 - Cozmix
Slide 3 - Cozmix

Cozmix - Ruimte voor verwondering


Je vindt het bezoekerscentrum Cozmix ten zuiden van Brugge in het 19de-eeuwse landhuis van het prachtige domein Beisbroek. Deze groene locatie is zowel voor groepen als individuele bezoekers toegankelijk. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis!

De volkssterrenwacht en het planetarium bevinden zich op de 2de verdieping van het kasteel. Bovenop de observatietoren staat een koepel. Je kan er de zon, de maan en de planeten van dichtbij ontdekken met de grote telescoop. In Cozmix kan je ook bij slecht weer en overdag de sterren in volle pracht bewonderen. In het fantastische planetarium worden immers meer dan 7000 sterren geprojecteerd op de binnenkant van de koepel.

Niet enkel de sterrenhemel wordt afgebeeld, spectaculaire videobeelden voeren je samen met de muziek mee op een overweldigende tocht doorheen de mysteries van het heelal. Zo kan je meevliegen over het Marsoppervlak en genieten van een schitterend zicht op de ringen van Saturnus. Verder kan je een bezoek brengen aan de multimediale en interactieve tentoonstelling. Je komt er alles te weten over onze Melkweg, planeten en kometen, de toekomst van het heelal en de evolutie van sterren. Een wandeling maken langs het 'kunstzinnig' planetenpad behoort ook tot de mogelijkheden. Daar worden de planeten voorgesteld door beelden van hun mythologische tegenhangers en is het zonnestelsel doorheen het bos volledig op schaal weergegeven.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Zeeweg 96
B-8200 Brugge
West-Vlaanderen, België
Telefoonnummer

+32 (050) 39 05 66

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!