Werkweek naar Aquafin

Bezoek de website

Aartselaar, Antwerpen Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1- Aquafin
Slide 2- Aquafin
Slide 3- Aquafin
Slide 1- Aquafin
Slide 2- Aquafin
Slide 3- Aquafin

Aquafin, rondleidingen op maat! Gratis leerpakket en strip voor alle leerlingen


Afvalwater niet goed voor de natuur
Dagelijks verbruikt de Vlaming thuis gemiddeld zo'n 120 liter water. Dit water is na gebruik vervuild. Het is niet goed dat dit vervuild water in onze beken en rivieren terecht komt. Zo raken waterlopen verontreinigd en zullen bepaalde insecten of vissen uitsterven. Om de kwaliteit van onze waterlopen te bewaken moeten we het huishoudelijk afvalwater eerst zuiveren vooraleer het in de beek of rivier geloosd wordt.

Zuiveringsproces
Aquafin legt collectoren aan, die het afvalwater uit de gemeentelijke riolen verzamelen. Van daaruit wordt het water getransporteerd naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Aquafin exploiteert meer dan 310 van deze installaties, verspreid over heel Vlaanderen. Hier wordt het zuiveringsproces van de natuur nagebootst, maar dan veel sneller en op veel grotere schaal. Het duurt ongeveer 24 uur om het afvalwater dat binnenkomt op een zuiveringsinstallatie weer proper te krijgen. Hoe deze zuivering precies in zijn werk gaat, kan je zelf komen ontdekken op een van onze zuiveringsinstallaties.

Educatief pakket
Kijk op onze website (klik onderstaande link) voor alle praktische details en een overzicht van onze bezoekersinstallaties.
Na de rondleiding krijgen alle leerlingen een educatieve strip mee naar huis.
Op onze website kan je ook een aantal publicaties en posters terugvinden die het thema ‘waterzuivering’ behandelen. Dit materiaal kan los van een rondleiding aangevraagd worden.

Contactgegevens
Adres
Dijkstraat 8
B-2630 Aartselaar
Antwerpen, België
Telefoonnummer

+32 03 450 45 11

Email

Website Deel deze pagina
Ervaringen van bezoekers

Lees Meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!