Werkweek Allard Pierson

Amsterdam, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Allard Pierson
Slide 2 - Allard Pierson
Slide 3 - Allard Pierson
Slide 4 - Allard Pierson
Allard Pierson vergrootglas
Allard Pierson tentoonstelling
Allard Pierson optillen
Allard Pierson kunst

Allard Pierson, ontdek 10.000 jaar cultuurgeschiedenis


Een reis door de tijd in het Allard Pierson
Het Allard Pierson is een museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. In onze vaste presentatie Van Nijl tot Amstel beleef je 10.000 jaar aan cultuurgeschiedenis. Van jagers uit de prehistorie en handelaren uit de klassieke oudheid tot de eerste boekdrukkers in de late middeleeuwen en theatermakers in het twintigste-eeuwse Amsterdam. De voorwerpen die ze nalieten, vertellen hun verhalen. Naast de vaste opstelling is de tijdelijke tentoonstelling Oog in Oog. De mensen achter mummieportretten te zien.

Onderwijsprogramma’s
Het Allard Pierson biedt het hele jaar door educatieve programma's voor primair en voortgezet onderwijs bij onze vaste presentatie en bij tijdelijke tentoonstellingen.

Primair onderwijs: Mummie Masters
In het educatieve programma Mummie Masters breng je, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Oog in oog: De mensen achter mummieportretten. Maak kennis met het ambacht van een kunstenaar uit Egypte in de Romeinse periode en kom meer te weten over de verhalen achter de portretten. In de daaropvolgende workshop wordt je zelf kunstenaar. Je past een eeuwenoude techniek toe om je eigen verf te maken en verwerkt deze in een zelfportret of een portret van een ander.

Voortgezet onderwijs: The Mummie Meeting
In het educatieve programma The Mummie Meeting breng je, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Oog in oog: De mensen achter mummieportretten. Ontdek wie de mensen achter de portretten zijn en kom doormiddel van reflectiekaartjes meer over elkaar te weten. In de daaropvolgende workshop ga je zelf als kunstenaar aan de slag. Je interviewt elkaar en schildert, met eigen gefabriceerde verf, een portret van een klasgenoot.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Oude Turfmarkt 127
1012 GC Amsterdam
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)20 525 73 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!