Werkweek naar Airborne Museum ‘Hartenstein’

Oosterbeek, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 2 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 3 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 3 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Airborne vliegtuig simulator
Airborne strand
Airborne Tank
Airborne twee jongens

Airborne Museum Hartenstein; Ga je mee op missie?


In september 1944 was Villa Hartenstein het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart. Nu beleef je er het verhaal van de Slag om Arnhem als nooit tevoren. Deze slag had een snel einde moeten betekenen van de Tweede Wereldoorlog. Maar dit liep anders af..

In het museum doorloop je stap voor stap de Slag om Arnhem, maak je kennis met militairen en ooggetuigen en ga je zelf op onderzoek uit. Een bezoek aan het museum sluit je natuurlijk af met een foto bij de enorme Sherman M4 tank!

Slag om Arnhem
De Slag om Arnhem heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog en de vorming van het huidige Europa. Het verhaal van het Airborne Museum een belangrijk onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis.

In het museum ontdek je de verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen. Ook de burgers nemen een prominente rol in; onze ooggetuigen vertellen je over hun doodsangsten, maar ook over de bijzondere momenten.

De Airborne Experience
In de ondergrondse Airborne Experience stap je in de voetsporen van een Britse soldaat en gaat mee op missie. In een indrukwekkend oorlogsdecor beleef je de operatie van begin tot eind met veel audiovisuele effecten. De geschiedenis komt tot leven!

Educatieve programma’s voor scholen
Aan de hand van educatieve programma’s wordt de geschiedenis voor leerlingen invoelbaar gemaakt. In de speciale educatieve ruimte worden leerlingen ontvangen door een educatief medewerker, waarna de leerlingen alle ruimte krijgen om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Al het lesmateriaal en de activiteiten sluiten nauw aan bij de kern- en leerdoelen van het Primair en Voortgezet Onderwijs en worden in samenwerking met docenten ontwikkeld en getest.

Kijk voor meer informatie over onze educatieve programma’s op onze website (klik boven- of onderstaande button).

Contactgegevens
Adres
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Gelderland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)26 333 77 10

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!