WFC Experience, uniek attractief voedselavontuur in Ede

Ede, 26 oktober 2021


Uniek attractief voedselavontuur in Ede


De WFC Experience wordt een thema-attractie over voedsel en neemt vanaf 2023 jaarlijks 330.000 bezoekers mee op een persoonlijk avontuur door de wereld van ons dagelijks eten. Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs.

De wereld van voedsel is prachtig! Voedsel behoort tot onze primaire levensbehoeften. We groeien ermee op, letterlijk. Het geeft ons energie. Het biedt ons oneindige inspiratie en creativiteit. Het verbindt mensen en culturen. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen zoals overgewicht, honger en klimaatverandering. We komen steeds verder af te staan van de productie van ons eten.

De WFC Experience brengt mensen juist weer in contact met de wijze waarop eten geproduceerd en geconsumeerd wordt, wereldwijd. De attractie laat mensen beleven wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en hoe Nederland aan het oplossen hiervan kan bijdragen. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de WFC Experience niet alleen een leuk uitje voor het hele gezin wordt, maar mensen ook stimuleert te kiezen voor gezonde en duurzame voeding.Groen licht
De World Food Center Experience heeft officieel groen licht gekregen. Vorige maand hebben de Provinciale Staten van Gelderland aangegeven vertrouwen te hebben in de realisatie van de Experience. Al eerder stemde een ruime meerderheid van de Edese gemeenteraad voor de realisatie van de Experience. Dit betekent dat de attractie nu tot in detail verder wordt uitgewerkt en ook echt gebouwd gaat worden. In 2023 kunnen de eerste (schoolreis)bezoekers worden ontvangen in een fantastische, belevenisvolle en betekenisvolle thema-attractie over voedsel.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!