Studie- en taalreizen een unieke buitenlandervaring

Apeldoorn, 29 januari 2019

Studie- en taalreizen een unieke buitenlandervaring


Wanneer het gaat over reizen en je denken mag zonder grenzen: wat zou je jouw leerlingen het liefst bieden? Die ultieme wens, dat is het uitgangspunt voor het aanbod van een aantal selecte reispartners. Zij organiseren studie- & taalreizen en ook zogenoemde work & travelreizen.

Studie- & taalreizen, zowel individueel als collectief, combineren een verblijf in een aansprekende stad met dagelijks enkele uren taalles aan een op deze doelgroep gericht instituut. Wat de studenten daar leren, brengen zij diezelfde middag in de praktijk en dat kan natuurlijk nergens beter dan op een terras. Een deel van de dag is gereserveerd voor excursies. Lokale gidsen begeleiden de studenten langs de locaties en hun contacten met de bevolking. Het taalreisconcept is even aantrekkelijk als bewezen effectief.

Work & travel omvat een breed spectrum aan opties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan au pair- en vrijwilligerswerk, individueel of met de hele klas. Populair is een educational exchange met een high school of deelnemen aan een vrijwilligersproject. Kenmerkende kwaliteiten voor de meeste Work & travelbestemmingen zijn: actief en betrokken, wonen bij een gastgezin c.q. te midden van de lokale bevolking, een interactieve uitwisseling van taal en cultuur en het op eigen benen staan in een andere wereld.

Voor deze reizen geldt altijd: dit is geen trip, maar een levenservaring. De meerwaarde van deze reizen wordt onderkend en er zijn dan ook verschillende tegemoetkomingen in de kosten mogelijk. De Erasmussubsidie is daarvan een bekend voorbeeld. De studie- & taalreizen en de work & travel organisaties in Werkweek weten ook hierin de weg.

Deze ultieme, individuele buitenlandervaring is geen trend, wel een ambitie die steeds meer opvoeders delen. Ervaringen in de praktijk brengen van die ambitie worden graag gedeeld. Er is een groot intercollegiaal netwerk; een kennispotentieel waarmee je natuurlijk ook in contact komt via Werkweek. Via www.werkweek.nl/studiereizen en www.werkweek.nl/taalreizen vind je meer informatie en contactadressen.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!