Scholen houden vertrouwen in het schoolkamp

Escharen, 10 november 2020


Scholen houden vertrouwen in het schoolkamp


Het schoolkamp is vaak de eerste keer dat kinderen op zichzelf zijn aangewezen. In een andere omgeving, zonder de aanwezigheid van ouders. Dat is best eng, zelf beslissingen nemen. Maar al snel neemt zelfvertrouwen het over van angst en ervaren kinderen op positieve wijze dat ze tot heel veel in staat zijn.

Schoolkamp is een jaarlijkse traditie voor ontzettend veel scholieren in Nederland en België. En terecht, het is enorm belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Leren om zonder ouders, maar met anderen kinderen, een paar dagen weg te zijn. Vriendschappen opdoen, ervaren wat voor moois de natuur te bieden heeft of ontdekken dat spelen meer is dan online gamen.

Scholen weten dat als de beste, het schoolkamp aan het begin van het jaar zodat ook dat iets verlegen meisje mee kan komen of juist dat gezellige afscheid aan het einde van het schooljaar.

Stichting Groepsaccommodaties Nederland ziet na een roerig jaar dan ook dat veel scholen staan te springen om op kamp te gaan. Scholen, maar ook ondernemers,  die er alles aan doen om het kamp alsnog plaats te laten vinden, dan maar als afsluiting van het schooljaar. Maar ook het aantal aanvragen voor komend schooljaar neemt langzamerhand weer toe. Het onderstreept het belang van het schoolkamp. Dat dit veilig en goed kan wordt bevestigd door de klassen die afgelopen jaar alsnog op kamp konden gegaan. Het schoolkamp is een traditie, die laat zich niet zomaar uit de weg slaan.

Zelf nog op zoek naar een schoolkamp locatie?
Vind de ideale schoolkamp locatie via www.elkegroep.nl, het platform opgezet door de ondernemers zelf. Zoek op specifieke regio of stuur een vraag uit naar alle groepsaccommodaties.
 ElkeGroep.nl staat op pagina 21 van Werkweek 2020/2021.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!