Paasheuvelgroep ontvangt milieucertificaat

Vierhouten, 30 oktober 2018

Green Key Zilver milieucertificaat voor Paasheuvelgroep


Stichting Paasheuvelgroep heeft onlangs voor haar groepsaccommodaties in Vierhouten het Zilveren Green Key milieucertificaat ontvangen. Green Key is hét internationale keurmerk dat staat voor een duurzame bedrijfsvoering en geeft aan dat bedrijven bewuster omgaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit.

‘Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit jeugd die samen op kamp de mooiste avonturen beleven. Wij zijn er van overtuigd dat de natuur de beste speeltuin is voor deze groepen’, aldus Martin Sloof, directeur van Stichting Paasheuvelgroep. ‘Naast de natuurlijke ligging van onze groepsaccommodaties investeren we al jaren in lekker veel buitenruimte rondom het gebouw. Ideaal voor allerlei sport- en spelactiviteiten. Deze keuze voor buitenruimte in plaats van bebouwing resulteert niet alleen in een betere ervaring bij onze groepen maar voorkomt daarnaast dat er een te zware belasting optreedt op de lokale natuur. Ik ben er erg trots op dat onze inspanningen om op zorgvuldige wijze om te gaan met het milieu nu ook tot uiting komt in het Green Key keurmerk.’

Het doel van de Green Key is om de druk van ondernemingen op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan Green Key-bedrijven net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Deelnemers besparen op gas, water en elektra, kijken kritisch naar afvalstromen en hanteren een duurzaam bedrijfsbeleid waarbij op meer dan 80 normen gecontroleerd wordt. Daarnaast is Green Key het middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten. Voor de recreant moet merkbaar zijn dat milieu en natuur voor het bedrijf buitengewoon belangrijk zijn.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Meer informatie over de Green Key is te lezen op www.greenkey.nl.

Meer informatie over Stichting Paasheuvelgroep is te vinden op www.werkweek.nl/paasheuvelgroep-vierhouten en op pagina 57 van het magazine Werkweek 2018/2019.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!