Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking

Apeldoorn, 12 maart 2019


Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking


Na ander halfjaar leggen wederom duizenden leraren en andere medewerkers uit het primair onderwijs t/m het hoger onderwijs aankomende vrijdag het werk neer, waardoor vele scholieren in Nederland die dag niet naar school kunnen.

Een aantal schoolreisbestemmingen (zoals een pretpark, museum e.d.) organiseert hiervoor speciale acties om scholieren (incl. hun ouders/verzorgers) en studenten te stimuleren om hun vrije dag leuk of in de musea ook leerzaam te besteden.

Wie bijvoorbeeld op 15 maart tóch graag in de schoolbanken wil zitten, kan terecht bij het Limburgse Toverland. Op deze dag opent het park namelijk een speciale Toverschool waar de scholieren allerlei betoverende lessen kunnen volgen. IJverige leerlingen ontvangen aan het einde van de dag een ToverDiploma!

Scholieren en studenten kunnen niet alleen heel voordelig naar ARTIS en ARTIS-Micropia, maar er worden ook extra activiteiten georganiseerd. Ze maken een reis door de ruimte tijdens de live-voorstellingen in het Planetarium, luisteren naar de Micropia-laborant die vertelt over voorjaarsmicroben en bekijken een olifantendrol in het olifantenkabinet. Niet in de klas, maar in het gras.

Het Westfries Museum in Hoorn organiseert rondleidingen voor scholieren over leren in de Gouden Eeuw, aangezien de leerkrachten actie voeren voor betere educatie in Nederland. Bezoekers komen te weten hoe het in de Gouden Eeuw was geregeld, of iedereen naar school ging en wat de kinderen dan op school leerden.

Doorleren kan ook bij THIS IS HOLLAND! Bezoekers worden vliegensvlug op de hoogte van de Nederlandse watergeschiedenis gebracht en sluiten af met een spectaculaire vlucht. Met het THIS IS NS ticket betalen kinderen die dag slechts € 5,- voor hun treinreis + entreeticket!

Sandra is dierverzorger bij Diergaarde Blijdorp. Tijdens de stakingsdag geeft zij een inspirerend en interactief Kids College. Sandra vertelt om 14:00 uur (in het EAUditorium) over de link tussen mens en aap, want we hebben meer gemeen dan je zou denken…

Het Scheepvaartmuseum verandert voor één dag in de Scheepvaartmuseumschool en geeft de hele dag gratis toegang aan alle kinderen uit het basisonderwijs. Elke begeleider mag, op vertoon van een kind van 4-12 jaar, ook gratis naar binnen! Aan het einde van het bezoek krijgen kinderen een echt ‘schoolrapport’ mee naar huis.

Tijdens de lerarenstaking ontdekken en beleven kinderen (samen met hun vrienden, ouders of opa en oma) Dierenrijk tegen een exclusief actieticket. Bij Dierenrijk ontvang je dan namelijk het tweede entreeticket gratis!

Museon opent de deuren voor het publiek tegen het gereduceerde tarief van € 1,- per persoon. Kinderen en begeleiders kunnen dan alsnog iets leren…
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!