Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking

Apeldoorn, 29 oktober 2019


Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking


Na 8 maanden leggen duizenden leraren en andere medewerkers uit het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs volgende week woensdag (6 november) wederom het werk neer, waardoor vele scholieren in Nederland die dag niet naar school kunnen.

Een aantal schoolreisbestemmingen (zoals een pretpark, museum e.d.) organiseert hiervoor speciale acties om kinderen en hun ouders/verzorgers te stimuleren om hun vrije dag leuk of in de musea ook leerzaam te besteden.

Wie bijvoorbeeld op 6 november tóch graag in de schoolbanken wil zitten, kan terecht bij het Limburgse Toverland. Op deze dag opent het park namelijk een speciale Toverschool waar de scholieren allerlei betoverende lessen, zoals een Dansles, Uitvindersles of Toverlanderles kunnen volgen. IJverige leerlingen ontvangen aan het einde van de dag een ToverDiploma. Natuurlijk kunnen ze ook lekker buitenspelen.

Bij Kasteel Hoensbroek krijgen kinderen de kans om spelenderwijs te leren. Het kasteel biedt een speciale korting via het Oma & Opa arrangement waarbij (klein)kinderen gratis toegang hebben.

BillyBird Park Hemelrijk
is geopend van 10.00 tot 18.00 uur en kost slechts € 4,95 online en € 5,95 aan de dagkassa. De achtbaan en de Splash gaan voor de allerlaatste keer dit jaar op een woensdag open en het theater geeft niet één, maar twee leuke voorstellingen.

Waar is het kleine Nederland groot in? Dát ontdekken kinderen tot en met 12 jaar tijdens de stakingsdag gratis in Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. Ouders en begeleiders moeten wel even een kaartje kopen.

Museon opent de deuren voor het publiek tegen het gereduceerde tarief van € 1,- per persoon. Kinderen en begeleiders kunnen dan alsnog iets leren…

Tijdens de stakingsdag kunnen basisschoolleerlingen t/m 12 jaar gratis bij Diergaarde Blijdorp naar binnen. Ze maken in één dag een ontdekkingsreis door de (gedeeltelijk overdekte) continenten, kunnen hun energie kwijt in de verschillende (binnen)speeltuinen en de dag zal bol van bijzondere ontmoetingen staan.

Miniworld Rotterdam gaat op woensdag 6 november eerder open en biedt gratis een leuk en leerzaam dagje uit voor kinderen t/m 12 jaar. Tevens volgen de kids een educatieve speurtocht met als thema 'Leer je stad kennen' met leuke vragen over de stad Rotterdam.

Museum Speelklok is de hele dag gratis te bezoeken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ieder uur biedt Museum Speelklok een gratis Muzikale Rondleiding aan voor jong en oud. Daarnaast kunnen kinderen in het museum zelf aan de slag met een speurtocht van Orgelaapje Toon, meer ontdekken in de Museum Expeditie en kunnen ze zelf muziek componeren in de MuziekFabriek.

Kinderen en studenten kunnen niet alleen heel voordelig naar ARTIS en ARTIS-Micropia, maar er worden ook extra activiteiten georganiseerd. Ze maken een reis door de ruimte tijdens de live-voorstellingen in het Planetarium, luisteren naar de Micropia-laborant die vertelt over vitaminen en gaan achtpotige Beerdiertjes vangen.

Het Scheepvaartmuseum organiseert een leuke museum-schooldag. Een dag vol vrolijke (en leerzame) activiteiten. Scholieren en ouders mogen op 6 november gratis naar binnen.

De Julianatoren gaat ook extra open. Bezoekers krijgen een flinke stakingskorting (toegangskaarten kunnen via de website besteld worden met € 7,50 korting) en om 10.30 uur is er een speciale show ‘Leraren staken’.

Kinderen tot en met 12 jaar maken in WILDLANDS gratis een wereldreis in één dag. Ze kunnen gratis naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene. Leerlingen van het VO kunnen voor half geld naar binnen.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!