Het luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar

Lelystad, 7 september 2021


Luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar


Dit jaar bestaat luchtvaartmuseum Aviodrome 50 jaar! In 1971 opende Aviodome de deuren op Schiphol. De naam Aviodome komt oorspronkelijk van de aluminium koepel, waarin de vliegtuigen tentoon werden gesteld. De collectie van het museum groeide, waardoor de dome te klein werd. In 2003 verhuisde het luchtvaartmuseum daarom naar de huidige locatie in Lelystad, waar de naam werd gewijzigd in Aviodrome.

Meer dan 100 vliegtuigen en helikopters
De collectie van het luchtvaartmuseum bestaat inmiddels uit meer dan honderd vliegtuigen en helikopters! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ vind je oude vliegtuigen, houten vliegtuigen, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen kun je van binnen bewonderen, zoals de Boeing 747. En vergeet niet omhoog te kijken! Ook daar zie je vliegende legendes.

Exclusieve rondleiding
Tijdens het schoolreis bij Aviodrome is het ook mogelijk om door een gids rondgeleid te worden. De gids kan alle vragen van de leerlingen over de vliegtuigen beantwoorden en vertelt mooie verhalen over hoe het vliegen vroeger ging. De rondleidingen voor scholen duren 1 uur.

Aviodrome heeft voor de bovenbouw groepen in het basisonderwijs, het middelbaar- en beroepsonderwijs voordelige groepsprijzen samengesteld. Bovendien profiteer je van een vroegboekkorting wanneer je vóór 1 april 2022 voor een schoolbezoek na 1 april 2022 boekt!

Check www.werkweek.nl/educatie/luchtvaartmuseum-aviodrome voor meer informatie voor een schooluitstap naar Aviodrome in Lelystad. 


  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!