Kunnen schoolreizen, studie-, stage & taalreizen vanwege het Coronavirus doorgaan?

Apeldoorn, 3 maart 2020


Kunnen schoolreizen, studie-, stage & taalreizen vanwege het coronavirus doorgaan?


Geplande schoolreizen, stages of uitwisselprojecten kunnen doorgaan, maar wees alert als het gaat om de besmette gebieden. Nagenoeg willen alle scholen hun schoolreis regulier door laten gaan maar willen eventuele bezorgde ouders graag goed informeren.

Schoolreisspecialisten onderhouden hiervoor nauw contact met elkaar, met agenten ter plaatse, met accommodaties en volgen het nieuws vanuit het RIVM, Rode Kruis en Ministerie van Buitenlandse zaken op de voet. Uiteraard voorzien ze (vertrekkende) schoolgroepen van het laatste nieuws.

Met uitzondering van de rode gebieden geldt geen negatief reisadvies en vindt het openbare leven regulier doorgang. Musea zijn over het algemeen gewoon open, afgezien van bijvoorbeeld de Catacomben in Rome en het Louvre in Parijs (afgelopen zondag gesloten).

Voor de meest gestelde vragen zoals; kan ik wel op buitenlandse schoolreis vertrekken?, kan ik mijn schoolreis naar Italië of buiten een risicogebied (kosteloos) annuleren en valt het onder het Calamiteitenfonds?, wat als mijn bestemming op schoolreis ter plaatse wijzigt in een risicogebied? verwijzen we je graag naar de onderstaande publicaties.

- Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlanders die reizen in het buitenland.
- De Rijksoverheid (NL): veel gestelde vragen over coronavirus voor het onderwijs.
- Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus COVID 19.
- Schoolreisspecialist Travel Inventive: wat betekent corona voor mijn schoolreis?

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!