Scholieren kiezen gezond lunchpakket voor NEMO

Amsterdam, 6 november 2018

Scholieren kiezen gezond lunchpakket voor NEMO


Per jaar gaan er bijna 70.000 kinderen op schoolreis naar NEMO Science Museum. Bij een schooluitstap hoort uiteraard iets lekkers te eten. Vanaf nu krijgen leerlingen in NEMO niet alleen een lekker, maar ook nog eens een gezond lunchpakket. Het nieuwe lunchpakket bestaat uit een flesje (kraan)water, een vegetarische wrap, knijpfruit, drinkyoghurt en snackgroente. Het lunchpakket is samengesteld op basis van een onderzoek onder ouders, voedingsdeskundigen en docenten en begeleiders van scholen. Kinderen hebben gezonde producten op smaak getest en hun favoriete producten gekozen.

Kinderen kiezen zelf
Sinds november 2017 is NEMO aangesloten bij Ondernemers voor een Gezond Amsterdam; een netwerk van ondernemers die kennis en tips uitwisselen voor een gezonder aanbod van voeding. In het kader hiervan zijn de lunchpakketten voor schoolgroepen onder de loep genomen. Het onderzoek bestond uit gesprekken, enquêtes en testdagen met kinderen, ouders, voedingsdeskundigen en docenten en begeleiders van scholen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat ouders en scholen graag groente, fruit en volkorenproducten willen terugzien. Samen met de voedingsdeskundigen zijn er lunchpakketten samengesteld met gezonde producten.

Naast gezond moeten de lunchpakketten vooral ook lekker zijn. Vandaar dat kinderen de lunch getest hebben in NEMO. Alle bevindingen hebben uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe lunchpakket. Om de keuze voor het gezonde lunchpakket te stimuleren wordt het tegen de kostprijs van € 4,50 aangeboden. Het flesje water uit het lunchpakket kunnen leerlingen vullen op het dakplein van NEMO: hier staat een gratis watertappunt.

Bij NEMO Science Museum draait het om leren en ontdekken. NEMO heeft voor primair en voortgezet onderwijs gratis lesmateriaal bij de tentoonstellingen. (Foto ©DigiDaan) Meer informatie is te vinden op www.werkweek.nl/nemo. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!