Koning Willem-Alexander opent Floriade 'de schoolreis die je maar eens per 10 jaar kan meemaken'

Almere, 19 april 2022


Koning Willem-Alexander opent Floriade 'de schoolreis die je maar eens per 10 jaar kan meemaken'


De koning opende vorige week woensdag de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaar en duurzamer maken. Samen met Flevolandse kinderen opende de koning officieel de Expo door symbolisch de laatste cress te planten in een levende kaart van het park. De opening vond plaats bij de toren Flores, die met een bijzonder arboretum-gevelkunstwerk een kleurrijk middelpunt is van het Floriade-park.

Floriade Expo 2022: een onvergetelijke dag in het groen
Hoe ziet de ideale stad eruit in de toekomst? Met genoeg ruimte voor groen? Met schone energie? En met duurzaam gemaakte bouwwerken? Tijdens een schoolreis naar Floriade Expo 2022 maken leerlingen kennis met de beste ideeën op dit gebied. Ze beleven een onvergetelijk dagje uit vol plezier met hun hele klas en leren tegelijkertijd op een interactieve manier meer over het thema ‘Growing Green Cities’. Over hoe groen onze steden veel mooier en duurzamer kan maken.

Groene ideeën
Slimme oplossingen uit de tuinbouw en daarbuiten met de thema’s groen, voeding, gezondheid en energie staan centraal tijdens een schoolreis naar Floriade. Denk bijvoorbeeld aan de kabelbaan op het Floriade-park waar leerlingen een ritje mee kunnen maken om te zien hoe leuk én handig deze groene manier van stedelijk vervoer is. Of het kascomplex The Green House waar leerlingen met eigen ogen zien welke reis groenten en fruit afleggen van zaadje of stekje naar eten op hun bord. Proeven en ruiken mag natuurlijk ook in The Green House om de tuinbouw tot leven te laten komen!

Op avontuur
Een wereldreis langs de internationale paviljoens van Japan tot Qatar en de indrukwekkende nationale paviljoens hoort er ook bij tijdens een schoolreis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de levende bibliotheek vol bijzonder groen waar je doorheen kunt wandelen en het spetterende aanbod voor verschillende leeftijdsgroepen. Basisschoolleerlingen kunnen bijvoorbeeld genieten van een theatervoorstelling, de Floriade Expeditie en de verschillende speeltuinen op het Floriade-park. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis deze unieke kans niet.

Kijk voor meer informatie over schoolreizen op www.werkweek.nl/educatie/floriade-expo-2022. Floriade staat op de cover en op pagina 29 Werkweek 21/22. © Fotocredit Robin, Utrecht

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!