Een welverdiende examenreis of springbreak na je examens

Apeldoorn, 19 maart 2024

Een welverdiende examenreis of springbreak na je examens


Je hebt straks je uiterste best gedaan voor je examens en wat de uitkomst ook mag zijn; je hebt een leuke examenreis of springbreak hard verdiend. Voor examenleerlingen is het goed om na deze spannende periode een reis te maken. Weg van alle stress; even helemaal bijkomen en opladen! Tegenwoordig zijn er diverse reisorganisaties die zich gericht hebben op deze nieuwe trend voor jongeren die er even helemaal uit willen in het voorjaar. Ze bieden vlieg- en busreizen naar toffe bestemmingen voor de examenreis.

Feesten en chillen of rondreizen
Wat verwacht je van je springbreak? Vermoedelijk veel luieren en van het zonnetje genieten en natuurlijk feesten en uit je dak gaan om de taaie laatste maanden van je schooljaar te vergeten. Maar er zijn ook andere mogelijkheden voor een relaxte uitstap, zoals roadtrips, reizen door Europa City-hopping met een interRail-pas of met Hop-on Hop-off busbedrijven.

Er zijn diverse programma's speciaal opgezet voor examenreizen. Veel touroperators bieden betaalbare groepsreizen aan voor leerlingen.


'Een onvergetelijke afsluiting met je klasgenoten'


Een onvergetelijke afsluiting met je klasgenoten

Het is toch geweldig om nog één keer met je klasgenoten op pad te gaan en herinneringen te delen? Zo'n afsluitende examenreis vergeet je nooit meer.

Waarheen?
Diverse touroperators bieden goedkope groepsreizen (zg. examen deals) aan die speciaal zijn samengesteld voor eindexamenleerlingen. De prijzen per bus of vliegtuig variëren van € 250,- tot € 850,- voor 8-daagse reizen (inclusief hotel en eten). Soms ook gratis entreekaarten voor discotheken enzovoorts.

Spaanse costa's
De plaatsen Blanes en Lloret de Mar aan de Spaanse kust en El Arenal op Mallorca blijven populair voor de zon- en zee-aanbidders, maar ook de vele discotheken. Deze reizen zijn vaak goed betaalbaar.

Portugal
Ook de kustplaatsen van Portugal hebben zich de laatste jaren ontwikkeld als' the place to be' voor jongeren. De meest populaire is Albufeira. Ook hier volop zon, zand, zee, terrasjes en discotheken.

Griekenland
In Griekenland beleef je de meest epische avonturen in een van de mooiste landen van Europa. Je vindt er prachtige stranden, maar ook grote clubs waar ook ’s werelds grootste dj’s heen komen om de feesten onvergetelijk te maken. Meest populaire blijft Chersonissos.

Turkije
Turkije is ook interessant. Het is net weer iets anders, maar ook in Turkije heb je vele mogelijkheden om plezier te hebben en te genieten.

Roadtrip
Kijk eens op Google Maps en zoek naar toffe trips in Europa. Het fijne aan deze manier van reizen is dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Je hebt alleen een auto nodig. Verder kun je je eigen programma samenstellen.

InterRail
Misschien nog wel makkelijker dan 'n roadtrip is een rondreis door Europa met een InterRail-pas. Dat is een pas waardoor Europese jongeren (tot 26 jaar), goedkoop onbeperkt kunnen reizen door heel Europa. Je kan in- en uitstappen waar je wilt. Vanaf zo’n € 180,- kun je vijf tot tien dagen onbeperkt reizen in de landen in Europa. Als je iets meer tijd wilt nemen, heb je ook passen met meer dagen.

City-trips en City-Hopping
Als je de route van de Oriënt Express neemt dan ga je van London of Parijs naar Istanbul. Onderweg kom je ook langs Zwitserland, Venetië, Wenen en Boedapest. Je kunt ook verschillende steden bezoeken met low-fare vliegmaatschappijen. Neem dan weinig bagage mee en boek je bestemmingen ruim een maand van de tevoren.

Buiten Europa
Wil je buiten Europa reizen? Activity International heeft daarvoor een goede database en helpt je met vakantiewerk in het buitenland, of bijvoorbeeld met een werkvakantie in de Verenigde Staten. Je kunt daar begeleider op een kinderkamp (Summer Camp) worden. Je vliegtickets worden dan betaald en in het kinderkamp krijg je zakgeld. Een unieke ervaring!

Talenreis
Leuk en leerzaam zijn de reizen naar het buitenland om daar de taal te leren. Je hebt diverse organisaties (EF, Interlanguage) waar je een reis kunt boeken naar verschillende landen om daar de taal te leren of bij te spijkeren. Je kunt kiezen voor verblijf in een gastgezin of een eigen onderkomen regelen.

Waar je ook voor kiest, we wensen je een fijne springbreak! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!