Dit is waarom elke klas minstens één keer moet zeilen

Lemmer, 17 september 2019


Dit is waarom elke klas minstens één keer moet zeilen


Een frisse wind, daar hebben we allemaal af en toe baat bij. En dan het liefst zo eentje waarvan haren wapperen en mondhoeken omhoog krullen. Het overkomt je klas als je aan boord stapt van een traditioneel zeilschip. Nog een beetje onwennig gaan de trossen los, maar eenmaal voortgestuwd door louter windkracht blijkt het schip de ideale omgeving waar ontdekkend leren én plezier maken hand in hand gaan.

21th century skills
Omringd door bruisend water en oneindige vergezichten bekwamen de jongeren zich aan boord van een zeilschip in belangrijke 21th century skills. Vaak zonder dat ze het zelf echt merken. De groep ontdekt al gauw dat het zeilen beter gaat als je bereid bent samen te werken en oplossingsgericht kan denken.

Aan het roer staan
Deskundige bemanning zorgt ervoor dat de jonge gasten zich onderdeel voelen van de bemanning, steeds meer zelf gaan nadenken en uiteindelijk zelf hun koers bepalen. Zelf ervaren dat je met de juiste (zeil)technieken invloed hebt op de omstandigheden. En er slim gebruik van kan maken. Kijk, dat geeft nog eens een goed gevoel!

Verruim je blik
Ondertussen is Nederland veel groter dan iedereen verwacht. Verkijk je niet op de weidsheid van het IJsselmeer of het Wad. Met een zeilschip deze uitgestrekte wateren verkennen verruimt je blik en mogelijkheden. Waar anders kun je vrolijk rondwandelen op de zeebodem?

Zeilen brengt jongeren dichterbij de natuur en bij elkaar. Samen in hetzelfde schuitje zitten schept al snel een band. Al is het maar omdat je ook samen maaltijden bereid of de afwas doet. Aan boord ontstaan nieuwe of sterkere relaties. Conclusie? Zeilen op een traditioneel zeilschip betekent een waardevolle reis op weg naar de toekomst.

Meer informatie over zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee lees je via www.werkweek.nl/actief/hollandsche-zeilvloot

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!