Crowdfunding F-100 Nationaal Militair Museum

Soesterberg, 18 februari 2021


Crowdfunding F-100 Nationaal Militair Museum


Een schooluitstap bij het Nationaal Militair Museum is een dag vol avontuur en plezier. Hier komen aangrijpende verhalen tot leven en leren schoolreizigers alles over de wereld van een militair. Naast de uitgebreide collectie valt er genoeg zelf te ontdekken en te doen.

Het NMM is in het bezit van de laatste F-100 ‘Super Sabre’; een Amerikaanse jachtbommenwerper die onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis Soesterberg en dus met het NMM. Een uniek stukje cultureel erfgoed. Helaas verkeert hij in erbarmelijke staat, het heeft jarenlang buiten gestaan en er missen onderdelen.Help jij het NMM de F-100 te restaureren en dé plek te geven die hij verdient?
Het NMM wil dit bijzondere toestel, de allerlaatste F-100 in Nederland, de plek geven die het verdient: in het museum. Zo blijft de geschiedenis van de Vliegbasis én het verhaal van de F-100 bewaard voor onze kinderen. Voordat het museum het toestel aan bezoekers kan gaan showen moet er een grondige restauratie plaatsvinden. Hiervoor heeft het museum een bedrag van € 50.000 nodig. Om het belang van dit toestel écht goed te benadrukken, moet je een duik nemen in een stukje geschiedenis. Lees meer over de geschiedenis en de crowdfundingcampagne > 

Meer informatie over een educatieve klasuitstap lees je via www.werkweek.nl/nationaal-militair-museum

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!