Corona-update: buitenlandse schoolreizen, schoolkampen en excursies

Apeldoorn, 22 maart 2022


Steeds meer scholen maken nieuwe reisplannen voor een buitenlandse schoolreis, stedentrip, dagtrip of schoolkamp


Al maanden staan scholen te trappelen om weer op buitenlandse schoolreis te gaan en gelukkig stappen we deze week weer een nieuwe fase in met flinke versoepelingen in heel veel Europese landen. Top locaties voor een culturele stedentrip en/of studiereis zoals Parijs, Berlijn en Londen schalen de coronamaatregelen behoorlijk af. Ook vervallen deze week alle inreisbeperkingen als je terug naar Nederland reist.

Dat mede hierdoor de schoolreistraditie weer volop wordt opgepakt blijkt uit de flinke toename van informatie aanvragen, boekingen en reserveringen bij de Nederlandse en Belgische touroperators. Deze schoolreisspecialisten, busmaatschappijen en jullie (collega-scholen) zijn erop gebrand om het komend seizoen de meest glorieuze en betekenisvolle schoolreis ooit te organiseren, want laten we eerlijk zijn, ‘onze’ leerlingen en studenten verdienen het. Ook voor de leerlingen is een schoolreis nog steeds een hoogtepunt van hun ‘schoolloopbaan’, waar zij nog vele jaren met plezier op willen terugkijken.


'Veel schoolreizen naar het buitenland en schoolkampen van het vorig schooljaar zijn verplaatst. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het organiseren!'


In januari en februari waren gelukkig de laatste drempels voor schoolreizen en schoolkampen in Nederland al weggenomen. De VO-Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Outbreak Management Team (OMT) zijn allemaal positief over binnen- en buitenlandse schoolreizen. Vorige maand besliste ook Ben Weyts (de Belgische onderwijsminister), samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen, dat met het oog op het welzijn van de jongeren deze versoepeling werd doorgevoerd.

Voor eventuele maatregelen op de schoolreisbestemming in het buitenland en/of actuele reisadviezen neem je rechtstreeks contact op met de door jou gekozen reisorganisatie(s) en/of busmaatschappij.

Algemene informatie over COVID-19 vind je op de websites van het RIVM, Buitenlandse Zaken, de Belgische overheid, de Nationale Veiligheidsraad van België en de Duitse overheid.

- Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlanders die reizen in het buitenland.
- De Rijksoverheid (NL): veel gestelde vragen over coronavirus voor het onderwijs.
- Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus COVID 19
- De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) over coronavragen en antwoorden voor scholieren.
- Nationale Veiligheidsraad en de Belgische veiligheidsprotocollen.(© fotocredit: ElkeGroep.nl, het platform opgezet door de ondernemers zelf. Zoek op specifieke regio of stuur een vraag uit naar alle groepsaccommodaties. ElkeGroep.nl staat op pagina 11 van Werkweek 2021/2022.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!