Corona-update: schoolreizen, schoolkampen en excursies

Apeldoorn, 14 januari 2022

Schoolreizen, excursies, educatieve klasuitstappen en schoolkampen in coronatijd


Nederland
Eendaagse schoolreizen, excursies en educatieve uitstappen tijdelijk uitgesteld

Gezondheid en veiligheid van schoolbezoekers, overige gasten en medewerkers staan bij alle schoolreisbestemmingen altijd voorop. Omdat pretparken, musea, zwembaden en dierentuinen de nieuwste maatregelen van het RIVM hanteren en de verantwoordelijkheid nemen in het maatschappelijk belang zijn ze voorlopig gesloten. Op dinsdag 25 januari a.s. wordt besloten of de schoolreislocaties weer open gaan.

Goed om te weten: schoolreisreserveringen zijn over het algemeen flexibel te annuleren of te verplaatsen. Voor specifieke informatie verwijzen wij je graag naar de gekozen schoolreisbestemming.

Groepsaccommodaties zijn een uitzondering op de lockdown en zijn in principe gewoon open. Wel zijn er beperkingen voor het aantal deelnemers vanaf 13 jaar per ruimte. De Nederlandse overheid en touroperators houden voor buitenlandse schoolreizen alle actuele reisadviezen en protocollen per land cq. bestemming bij. Hiervoor verwijzen we je naar de gekozen touroperator/schoolreisspecialist.


België

Culturele en recreatieve daguitstappen naar pretparken, dierenparken en -tuinen, zwembaden, binnenspeeltuinen zijn momenteel helaas niet mogelijk. De musea zijn nog wel geopend. 

Check www.onderwijs.vlaanderen.be/nl/ voor de laatste corona-updates voor buitenlandse schoolreizen (door Vlaamse, Waalse scholen en Nederlandstalige Brusselse scholen) binnen de Europese Unie.

Voor gedetailleerde maatregelen op de schoolreisbestemming (Covid Safe Ticket?, 1,5 meter afstand?), groepsaccommodaties, touroperators en/of touringcarbedrijf neem je rechtstreeks contact op met de door jou gekozen organisatie(s).

Algemene informatie over COVID-19 vind je op de websites van het RIVM, Buitenlandse Zaken, de Belgische overheid, de Nationale Veiligheidsraad van België en de Duitse overheid.

- Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlanders die reizen in het buitenland.
- De Rijksoverheid (NL): veel gestelde vragen over coronavirus voor het onderwijs.
- Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus COVID 19
- De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) over coronavragen en antwoorden voor scholieren.
- Nationale Veiligheidsraad en de Belgische veiligheidsprotocollen.(© fotocredit: ElkeGroep.nl, het platform opgezet door de ondernemers zelf. Zoek op specifieke regio of stuur een vraag uit naar alle groepsaccommodaties. ElkeGroep.nl staat op pagina 11 van Werkweek 2021/2022.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!