Column: Met een vette knipoog van Mees Kees

Apeldoorn, 20 februari 2018

Stel je voor. Je gaat als begeleider mee op een schooluitstap en je moet onverwacht de leiding nemen. Een thema dat je vast bekend voorkomt van ‘Mees Kees op kamp’. Een hilarisch boek dat zo succesvol was dat er ook een film van werd gemaakt. Wij hebben ervan genoten. Het verhaal maakt en passant goed duidelijk wat er allemaal bij de organisatie van een schoolreis komt kijken. Uiteraard met een vette knipoog, maar toch… Als je zelf als leerkracht de uitstap organiseert dan weet je hoe enorm de klus is die op je schouders rust. Zeker met de nieuwe CAO waardoor er steeds minder tijd overblijft om er een verantwoorde uitstap van te maken. Dus ben je op zoek naar het ultieme recept voor een schoolreis die de leerlingen prikkelt, uitdaagt en pleziert, die goed en verantwoord in elkaar zit, veiligheid waarborgt en waarvan de organisatie zo min mogelijk tijd kost. Ga er maar aan staan!

Wij overdrijven niet als wij zeggen dat we een dergelijk recept toch voor je mogelijk willen maken. Een doel dat we voor ogen hebben tijdens elk moment dat we het Nationaal Schoolreis Magazine in elkaar zetten en deze schoolreissite vullen. We doen het door je zo overzichtelijk mogelijk van input, informatie en tips te voorzien die het jou zo gemakkelijk mogelijk maken een goed programma samen te stellen en de dag zorgvuldig voor te bereiden. Daarom krijgt bijvoorbeeld het aspect veiligheid ook veel aandacht.

We hebben onszelf daarmee een taak gegeven die we zeer serieus opvatten, want ook uit eigen ervaring weten we hoe belangrijk de uitstap is. De kinderen hebben niet alleen een dag vol plezier, ze leren ook nog veel en dan op een speelse manier. Tegelijkertijd doen ze praktische en sociale vaardigheden op. Als ze volwassen zijn, vormen de schoolreizen bovendien dierbare herinneringen.

Wij wensen je dit schoolreisseizoen wederom succes! Met elkaar maken we er vast en zeker weer een prachtig jaar van voor schoolreizen, excursies en schoolkampen. En, o ja… zou je de film van ‘Mees Kees op kamp’ (nog een keer) willen bekijken? Of een van de andere ‘Mees Kees’ films? Het Nationaal Schoolreis Magazine stelt vijf jubileum DVD boxen beschikbaar! Het enige dat je hoeft te doen is deelnemen aan de schoolreisactie van 2018, zie www.schoolreis.nl/actie 

Een vrolijke schoolreisgroet,

Namens het hele Schoolreisteam
Brian Berghuis

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!