Iedereen op schoolreis naar het Binnenhof

Den Haag, 11 oktober 2018


Elke dag duizend middelbare scholieren op schoolreisje naar de Tweede Kamer


‘De beginselen van de democratie en de fundamentele waarden van onze democratische rechtsstaat moeten jongeren worden bijgebracht’, zegt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. ‘Dit is een leuke manier om erover te leren en daar hebben ze hun leven lang plezier van.’

Een aantal regeringspartijen willen dat alle leerlingen één keer tijdens hun schoolcarrière in schoolverband naar de Tweede Kamer komen. Nu brengt zo’n 40 procent van de middelbare scholieren een bezoekje aan het parlement.


‘De beginselen van de democratie en de fundamentele waarden van onze democratische rechtsstaat moeten jongeren worden bijgebracht.’


Het huidig kabinet trekt vanaf volgende jaar miljoenen euro’s uit voor extra gidsen voor educatieve rondleidingen in de Tweede Kamer, waardoor er naar verwachting elke dag duizend middelbare scholieren uit het hele land op schoolreisje naar de Tweede Kamer kunnen komen.

Voor meer informatie over een educatieve uitstap naar het Binnenhof in combinatie met een bezoek aan Madurodam ga je naar www.werkweek.nl/educatie/prodemos-binnenhof of kijk op pagina 46 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2018).


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!