ARTIS de oudste dierentuin van Nederland bestaat 185 jaar

Amsterdam, 2 mei 2023


ARTIS de oudste dierentuin van Nederland bestaat 185 jaar


In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838 en worden elke dag opnieuw geboren.

Met de klas naar ARTIS
Op meerdere plekken in het park komen leerlingen en studenten in aanraking met thema’s rondom biodiversiteit en duurzaamheid. Ze gaan tijdens een klasuitstap zelf op pad door het ARTIS-park met een speurtocht of een werkblad. Je maakt het bezoek helemaal compleet met een les in het ARTIS-Planetarium of combineer het voordelig met een lesbezoek aan ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.

Gratis les bij een schoolbezoek
Van kennismaken met bedreigde dieren en planten tot het ontdekken van recordhouders in de natuur of een les over sterren en planeten. ARTIS biedt met het ARTIS-park, ARTIS-Micropia en/of ARTIS-Planetarium een uitgebreid educatief programma voor leerlingen en studenten in het voortgezet onderwijs (onderbouw, VMBO, HAVO, VWO) en MBO. Voor alle niveaus zijn er gratis lessen en werkbladen die aansluiten bij het curriculum.

Meer informatie en/of een gratis oriëntatiebezoek lees je via www.werkweek.nl/educatie/artis.

(© Fotocredit: De hoofdingang van Artis in ca. 1883 door A.T. Rooswinkel, Collectie Stadsarchief Amsterdam.)


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!