Actieve werkweken in het Oostenrijkse ‘Osttirol’

Matrei, 6 september 2022


Actieve werkweken in het Oostenrijkse ‘Osttirol’


Tussen de Großglockner , de Großvenediger en de Italiaanse Dolomieten ligt een vergeten stukje Oostenrijk waar de sportieve mogelijkheden oneindig zijn. Veel wordt gedacht dat Oostenrijk saai is en je daar alleen maar kan wandelen in de Bergen, maar niets is minder waar, er is voor een geslaagde werkweek veel te beleven. Gebleken is dat de scholieren na een outdoor-werkweek, een veel betere samenwerking hebben gekregen.

Alle ondergenoemde activiteiten worden begeleid door gediplomeerde en gespecialiseerde gidsen om de zekerheid van de groep gedurende de activiteiten te kunnen garanderen. Sportland-Events is één van de organisaties welke outdoor werkweken naar Osttirol al meer dan 25 jaar volledig organiseert.


Winter

In de winter staan er een aantal zeer goede skigebieden tot de beschikking voor de wintersport werkweken, zoals Lienz Hochstein, Lienz Setterfeld, St.Jakob, Großglockner en resort Matrei/Kals-Sillian. Deze winterresorts hebben ieder tussen de 25 en 40 kilometer goed geprepareerde pistes. Al deze gebieden kunnen op één liftkaart worden bezocht. Wachten voor de liften is in deze regio niet aan de orde. Verschillende andere activiteiten zoals langlaufen, tourskiën, snowtubing, snowbiking, of een sneeuwschoen-hike behoren evenzo tot de mogelijkheden en niet te vergeten de gezellige après ski.


Zomer

Wild water
Op de laatste vrij stromende Gletsjer-rivier de ‘Isel’ kan de jeugd white-water raften - Kanoën – een kajak cursus volgen -tuben- en nog vele andere watersport activiteiten ondernemen. In diverse canyons kan kennis worden gemaakt met de adrenaline sport ‘Canyoning’. De oorsprong van deze gletsjer rivier kan via een meerdaags programma van top tot teen worden en verkend, een absoluut unieke belevenis. Het bedrijf Adrenalin outdoor sports heeft zich op deze rivier gespecialiseerd in wild water activiteiten op een hoog niveau.

Bergsporten
De imposante bergewereld met meer dan 60 bergtoppen boven de 3.000 meter lenen zich uitstekend voor bergsporten sporten zoals mountainbiken ‘off road’ -klimmen en abseilen op grillige natuur klimwanden- Via Feratta (klettersteig) en natuurlijk uitdagende berg wandelingen. Een absoluut hoogtepunt is ook de overnachting op één van de vele berghutten, waar den ook een huttenmaaltijd kan worden genuttigd.

Hiken
De mogelijkheid om met rangers van het nationaalpark ‘hohe tauern’ uitdagende en leerzame hike te ondernemen, bijvoorbeeld naar de voet van een gletsjer en hier het blauwe gletsjer-eis te zien of zelfs aan te raken, is een ‘must’ als je hier komt. Ook bieden de rangers van het nationaalpark een dier observatie waar de bergdieren in hun natuurlijke omgeving kan bestuderen.

Cultuur
Voor een cultuur dag kan men vanuit Osttirol diverse excursies ondernemen. Onder anderen een excursie naar Oostenrijks hoogste berg de ‘Großglockner’, een dag naar de stad der Dogen ‘Venetië’ of naar de geboorte stad van Mozart ‘Salzburg’.Meer weten? www.werkweek.nl/outdoortravel/sportland-events. Sportland Events staat op pagina 13 van het magazine Werkweek 2022/2023.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!