400 jaar geschiedenis van de Amsterdamse grachten

Amsterdam, 17 april 2018

De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd en het leven geleefd. Het is dit verhaal dat in Museum Het Grachtenhuis op avontuurlijke wijze wordt verteld.

Met een multimediale tour reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis van de grachten. Door het gebruik van vernuftige technieken komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Zo sta je aan de vooravond van de Gouden Eeuw waar het Amsterdam voor de wind gaat. Schuif je aan bij een vergadering van het stadsbestuur waar het beste stedenbouwkundige plan ooit werd ontwikkeld. Even later sta je letterlijk zelf in de Herengracht tussen de houten palen waarop de grachtenhuizen zijn gebouwd. En in het poppenhuis komen de grachtengordelbewoners echt tot leven.

Museum Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de grachtengordel zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. De multimediale tour is uitermate geschikt voor groepen van de bovenbouw van het primair onderwijs en zowel de onder- als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er educatieve programma’s die je kunt gebruiken ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan Museum Het Grachtenhuis.

Museum Het Grachtenhuis staat op pagina 114 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2018). Online www.schoolreis.nl/grachtenhuis 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!