Verzekeringen

Ga goed verzekerd op schoolreis en neem geen risico!

Adventure City Rotterdam

Het vetste en gaafste Adventure Park van Nederland.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op schoolreis en neem geen risico!

Walibi Holland = HARDGAAN

Boek voordelig hét meest spectaculaire schoolreisje!

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op schoolreis en neem geen risico!

Gratis magazine Werkweek

Nieuwste editie schooljaar 2023/2024

Op schoolreis met een goede groepsverzekering


Ieder jaar gaan honderdduizenden scholieren en studenten onder begeleiding op schoolreis of werkweek. Dat kan voor een of meer dagen zijn. In beide gevallen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Maar welke verzekering of verzekeringen passen bij jouw schoolreis? Aan welke zaken moet je denken als je veilig op pad wilt gaan met je leerlingen of studenten? Werkweek heeft het voor je uitgezocht en duidelijk op een rij gezet. Zo kun je goed kiezen welke dekking het beste past bij jouw schoolreis, werkweek of excursie.

Een annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering is een absolute noodzaak voor je groepsreis. Er is altijd kans op onvoorziene omstandigheden die het onmogelijk maken om op reis te gaan. Dat kan gaan om ziekte of een onverwacht overlijden van een deelnemer of een andere ernstige gebeurtenis. Daarom is het van groot belang dat je een groepsannuleringsverzekering hebt afgesloten. Dan krijg je de kosten die gemaakt zijn vergoed. Het is natuurlijk ook mogelijk om een individuele annuleringsverzekering af te sluiten. Bij diefstal of verlies... altijd aangifte doen!

Verzeker je altijd tegen diefstal of verlies van bagage. Doe in het geval er bagage weg raakt altijd aangifte bij de lokale politie waar het gebeurd is. Dan krijg je een politierapport mee dat nodig is om een schadevergoeding te krijgen. Bel zo snel mogelijk de alarmlijn van je verzekeraar.

Medische onkosten
Alle deelnemers aan de reis moeten hun Europese ziekteverzekeringskaart meenemen als je naar een ander land van de EU gaat. De kaart is geldig in alle EU landen, maar ook in Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Met deze kaart kun je voordeliger en makkelijker hulp krijgen in bovengenoemde landen. Als je op reis bent is het altijd erg belangrijk dat medische kosten gedekt zijn. In bepaalde landen zijn medische behandelingen veel duurder dan in Nederland. Kies daarom altijd voor een aanvullende verzekering voor medische kosten. Dat is zelfs extra belangrijk in het geval je te maken krijgt met repatriëring met de ambulance of per vliegtuig. Dat risico moet je vermijden.

Wat is de juiste verzekering voor jullie reis? Je kunt kiezen voor groepsreisverzekeringen die samengesteld zijn voor korte schoolreizen van één dag met eigen vervoer of met het openbaar vervoer. Maar als je met een touringcar een meerdaagse reis maakt, dan is het verstandig om bij de reisorganisatie of bij het busbedrijf een groepsverzekering af te sluiten. Je hebt al een volledige reis- en annuleringsverzekering vanaf € 1,50 per persoon.

Sportieve uitstap: meer risico!
Als je met je groep op skikamp, outdoorkamp of surfkamp gaat, dan zijn de risico's natuurlijk groter. Dan is het extra belangrijk dat je een goede reis- en ziektekostenverzekering afsluit. Informeer daarom welke kosten zijn gedekt bij ongevallen en in welke landen.

Samenvatting groepsreisverzekeringen
Annuleringsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ziektekostenverzekering, medische kosten verzekering, ongevallenverzekering, geldverzekering, materiaalverzekering, regenverzekering, reisverzekering, vernielingsverzekering. Overleg met je verzekeringsmaatschappij of touringcarbedrijf welke verzekering het beste bij jouw groepsreis past.

Paspoort of ID-kaart verloren?
Als iemand van de groep zijn of haar paspoort of ID-kaart heeft verloren (of mist) in Nederland, meld dat dan onmiddellijk bij de gemeente waar het document is afgegeven. Bij steeds meer gemeenten is het mogelijk om een ‘verklaring van vermissing’ digitaal te melden. Je hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie.

Zijn jullie in het buitenland en wordt van iemand van de groep een paspoort of identiteitskaart gestolen of vermist? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de plaatselijke politie. Vraag daarna meteen een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan (noodpaspoort of laissez-passer). Hiermee kan de persoon terug naar Nederland reizen. Deze aanvraag doe je bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar jullie op dat moment zijn. Bij terugkomst in Nederland moet er (meestal) ook aangifte gedaan worden bij de Nederlandse politie.

Tot slot nog dit: een groepsverzekering geldt niet tijdens een taalreis, tussenjaar of stage in het buitenland
Gaat een leerling of student individueel en voor langere tijd voor een taalreis, tussenjaar, vrijwilligerswerk of stage naar het buitenland? Dan is er vaak de mogelijkheid om een soort ‘lang-op-reisverzekering’ af te sluiten om zorgeloos voor een langere periode in het buitenland te verblijven. Wanneer dat buitenland buiten Europa is, vergeet dan niet dat er een reisverzekering met werelddekking nodig is.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het afsluiten van een reisverzekering. Veel reisorganisaties en taalinstituten hebben contacten met bepaalde reisverzekeringen die precies aan te passen zijn op de soort reis die jullie in gedachten hebben. Zij zijn helemaal op de hoogte van de bijhorende voorwaarden en andere soorten verzekeringen, zoals bijvoorbeeld een ‘examengarantie’ annuleringsverzekering, mocht een taalreis bijvoorbeeld niet doorgaan omdat iemand gezakt is voor zijn of haar examen.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!