Park Postojnska Jama schoolreis highlight van Slovenië

Park Postojnska Jama schoolreis highlight van Slovenië


Slovenië is bekend om haar natuurpracht en haar historische hoofdstad Ljubljana, maar laat de meest populaire schoolreisbestemming nou net ónder de grond zijn.Het grottencomplex van Postojna (vroeger, in het Duits, Adelsberg genoemd) is de oudste en meest bezochte attractie van het land.

Het is een karstgrottenstelsel dat in de buurt van de gelijknamige plaats Postojna ligt en heeft een lengte van maar liefst 24 kilometer. De grotten zijn daarmee niet alleen de langste grotten van heel Slovenië, maar ook de op één na grootste druipsteengrot van de gehele wereld.

Net als in de wereld boven de grond, bieden de grotten van Postojna torenhoge bergen, kabbelende rivieren en ondergrondse gewelven. Het is een genot voor onderzoekers. Hier ligt dan ook de oorsprong van de speleologie. Als je met een schoolgroep het grottenpark van Postojna bezoekt, mag je het grootste grotburcht ter wereld ‘Predjama’, gelegen te midden van kliffen van wel 123 meter hoogte, zeker niet missen. Vanuit de magische diepten van de grotten loop je zo de sprookjeswereld van de ridders binnen. Het kasteel Predjama is met haar 800 jaar een echt middeleeuwse must-see.

Meer informatie over een schoolreis naar Park Postojnska Jama vind je via www.werkweek.nl/cultuur-stedentrips/postojnska-jama en op pagina 11 van het magazine Werkweek 2019/2020.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!