Madrid, tijdens je schoolreis kom je er ogen en oren tekort

Madrid, tijdens je schoolreis kom je er ogen en oren tekort


Madrid, de hoofdstad van Spanje, heeft een eeuwenoude, woelige historie. Madrid werd pas in 1561 door koning Filips II als hoofdstad van zijn omvangrijke rijk uitgeroepen. De stad is ook de residentie van de Spaanse koning Felipe VI, die het Palacio Real als werkpaleis heeft. Madrid is met haar vele musea en architectonisch interessante gebouwen een perfecte educatieve bestemming voor jullie stedentrip of werkweek. In Madrid kom je ogen en oren tekort.

In het historisch centrum bevindt zich het indrukwekkende stadsplein, Plaza Mayor. Het Plaza Mayor is het grootste plein van Madrid, met in het midden het bronzen beeld van koning Filips III. Het plein werd vroeger gebruikt voor onder meer markten, stierenvechten en publieke executies. Maar Madrid heeft nog veel meer schoolreis highlights. We nemen je graag mee.

Meer dan zestig musea, waaronder het Pradomuseum
Kunst en cultuur nemen een belangrijke plaats in de Madrileense agenda in. De hoofdstad heeft meer dan zestig musea die alle kennisgebieden omvatten. De belangrijkste zijn: het Pradomuseum, één van ‘s werelds belangrijkste schilderijenmusea; het Museum Thyssen-Bornemisza, met bijna duizend doeken, sculpturen, tapijten, vanaf de primitieve Vlamingen tot aan de avant-garde bewegingen. En het Nationaal Kunstcentrum Reina Sofía, dat zich aan de Spaanse hedendaagse kunst wijdt, met onder andere werken van Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí en Juan Gris. Het Pradomuseum is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Hier vind je werken van de 12e tot de 19e eeuw en in het bijzonder werk van Velázquez en Goya. Een absolute aanrader om te bezoeken tijdens je werkweek naar Madrid.

Madrid heeft een breed scala aan recreatieve activiteiten voor leerlingen. Liefhebbers van dieren en natuur zullen genieten van het Casa de Campo Zoo Aquarium en bij Faunia, een pretpark ‘bio-amusement’, dat een leuke benadering van de natuur biedt. Degenen die van meer actie houden, zullen genieten van Madrid’s Amusement Park en het Warner Bros Madrid themapark, een van de meest spectaculaire themaparken ter wereld.

Voetbalstadion Real Madrid: Estadio Santiago Bernabéu
Voor de liefhebbers is een bezoek aan het Madrileense voetbalstadion Estadio Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid, een must. Sinds de laatste aanpassingen in 2005 heeft het stadion een capaciteit van 81.044 toeschouwers. Op 4 januari 1955 kreeg het stadion de huidige naam, ter ere van clubpresident Santiago Bernabéu. Het stadion heeft door de jaren heen een aantal verbouwingen en renovaties ondergaan.

Nachtelijke sightseeingtour Madrid mét flamencoshow
Doe eens gek en geniet met je groep van de magie van Madrid als de zon onder is gegaan met een Sightseeing Night Tour per bus door zijn brede lanen, langs verlichte gebouwen en fonteinen. Stap in de Madrid City Tour-bus op Gran Vía 54 aan boord van de open dubbeldeksbus en bewonder Madrid by night. Geniet van de architecturale en culturele pracht van Madrid met commentaar via een digitaal hoofdtelefoonsysteem. Deze rit brengt jullie naar het Koninklijk Paleis, Puerta de Toledo, San Francisco El Grande, Almudena Cathedral, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Fine Arts Circle, Thyssen Museum, Reina Sofia Museum, Botanische Tuin, Pradomuseum, Puerta de Alcalá, Barrio de Salamanca, Plaza de Colón, Plaza de Cibeles, Gran Vía, Plaza de España, Templo de Debod en Teatro Real. Wanneer je weer bij het startpunt op Gran Vía 54 aankomt, stap dan uit en loop naar Café Tablao de Chinitas, de beste plek om in Madrid te genieten van een authentieke flamencoshow met zang en dans. Het café bevindt zich in een prachtig oud paleis uit de achttiende eeuw, met decor geïnspireerd op Federico García Lorca. Leerlingen en begeleiders zullen deze bijzondere ervaring nooit vergeten!


Een werkweek of stedentrip naar het fascinerende Madrid?


Zo’n buitenlandse schoolreis zelf organiseren kost heel veel tijd en vraagt specifieke kennis. In de rubriek Cultuur- & Stedentrips maak je kennis met diverse reisprofessionals die je veel werk uit handen kunnen nemen, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt bij de voorbereidingen van je reis en op de plaats van bestemming. De gespecialiseerde touroperators vind je via www.werkweek.nl/cultuur-stedentrips.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!