Londen heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis

Londen heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis of werkweek


Londen is de hoofdstad en - met bijna 8 miljoen inwoners - de grootste stad van Groot-Brittannië. De stad was tussen 1831 en 1925 zelfs de grootste stad ter wereld. Wanneer je boven Londen vliegt zijn de stadsgrenzen bijna niet zichtbaar, zover je kunt kijken zie je bebouwing. Londen is de politieke, economische en culturele hoofdstad van Groot-Brittannië.

In de prehistorie was het gebied waar de huidige stad ligt niet meer dan landbouwgrond. Rond het jaar 50 werd de stad onder de naam Londinium als de hoofdstad van de Romeinse provincie Britannia gesticht. Tijdens de Middeleeuwen, rond 1300, had de stad al 100.000 inwoners. Tegenwoordig is Londen een zeer populaire reisbestemming en vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van Nederland een kosteneffectieve bestemming voor een enerverende en educatieve schoolreis of werkweek.

Wat is er te doen in Londen?
Londen heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis of werkweek. Enkele voorbeelden: de stad bevat veel indrukwekkende gebouwen en andere bezienswaardigheden. Je kunt Buckingham Palace bezoeken, de Houses of Parliament, Westminster Abbey, de Tower of London (deze eeuwenoude toren heeft onder meer dienst gedaan als staatsgevangenis, fort en zelfs als koninklijk paleis), het Maritime Greenwich en de Royal Botanic Gardens. Uiteraard mag je de Big Ben met de karakteristieke geluiden niet missen, het meest bekende symbool van Londen. Je ziet dan meteen de werkplaats van de Houses of Parliament in het Palace of Westminster. In de beroemde Tower of London kun je met je leerlingen de Britse kroonjuwelen bewonderen. Naast dit gebouw ligt de prachtige Tower Bridge, ook een icoon van de stad.

Mis de wisseling van de wacht bij het vorstelijke Buckingham Palace niet. Bezichtig de State Room, de Throne Room en de Queen’s Gallery van de koninklijke residentie. Maak een dagexcursie naar de universiteitssteden Oxford en Cambridge.

Geniet van een musical in West End, het beroemde theaterdistrict in Londen. Ontdek Shakespeare’s Londen tijdens een dagexcursie naar Stratford. Neem een kijkje achter de schermen in het Wembley Stadion of bij de studio’s van de BBC. Ontdek hoe Engels bier wordt gemaakt in een Engelse bierbrouwerij.

London Eye
Wil je een prachtig uitzicht over de hele stad, dan is een bezoek aan de London Eye een goede optie. Dit 135 meter hoge reuzenrad werd gebouwd ter gelegenheid van de milleniumwisseling en staat ook bekend als het Millennium Wheel. Daarnaast is Londen de stad bij uitstek voor een shopping spree. Bezoek onder meer Harrods en Marks & Spencer in het grote winkeldistrict van de stad.

Hop on Hop off bus
Je kunt met je groep gebruik maken van de Hop on Hop off-bustour. De tickets zijn 24 uur geldig. Je kunt de gehele dag in de bus stappen en uitstappen bij bezienswaardigheden. Er zijn 30 opstappunten.

Vaartocht over de Theems
Bewonder Londen vanaf het water tijdens een rondvaart over de Theems of vanuit een gondel van de London Eye. Deze tocht gaat langs vele belangrijke bezienswaardigheden. Londen heeft ook veel tours met een thema. Een greep daaruit:
- Doctor Who Tour van Londen
- Gangster Londen Tour
- Harry Potter Tour in Londen Locaties
- Harry Potter Wandeltocht van Londen
- Jack The Ripper Tour
- James Bond Tour van Londen
- London Movie Locations & TV Tour
- London Filmlocaties en TV Walk
- Notting Hill Tour
- Sherlock Holmes Tour van Londen
- Beatles Bus Tour van Londen

Maak een unieke film- en tv-sightseeing tour
Ga op locatie en bekijk de beroemde film- en tv-locaties met fascinerende monumenten. Een greep uit beroemde filmlocaties in Londen:

Kings Cross (Harry Potter)
De Zweinstein Express vertrekt vanuit Kings Cross , het is te zien in alle Harry Potter films. Ga naar platform 4 en 5, die werden gebruikt voor de films en neem een foto van het op een muur gemarkeerde Platform 9¾ en bezoek de Harry Potterwinkel. Die lijkt op Ollivander's Wand Shop.

Londense iconen (de Da Vinci Code)
Rode telefooncellen, dubbeldekkers, Tower Bridge, de Big Ben: het zijn allemaal iconen van de stad Londen die opduiken in veel films, van de Da Vinci Code en de Bondfilm Skyfall tot de post-apocalyptische film 28 Days Later en nog veel meer.

Skyline van Londen (James Bond)
De epische skyline van Londen wordt veel gebruikt in films want het staat vol met beroemde gebouwen. James Bond-acteur Daniel Craig onderzoekt de skyline in Skyfall.

Tower Bridge (diverse films)
Deze beroemde bezienswaardigheid biedt het dramatische decor voor veel films, zoals Fast and Furious 6, Mission Impossible, Tomb Raider, The Mummy Returns, Thunderbirds en Bridget Jones.

Greenwich (Pirates of the Caribbean en Gulliver's Travels)
Deze lommerrijke Londense wijk is de droom van iedere regisseur dankzij de grote gebouwen. Bekijk de World Heritage Site van de Old Royal Naval College tijdens scènes van rellen in de musical Les Misérables en de spannende openingsachtervolging in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Het College doet ook dienst als de mini-hoofdstad in Gulliver’s Travels

Londen krijgt in 2016 de hoogste en grootste glijbaan ter wereld
In het voorjaar van 2016 zal een tunnelglijbaan geopend worden in de ArcelorMittal Orbit in Londen. Het zal 's werelds langste en hoogste overdekte glijbaan zijn, van ongeveer 178m lang en 76m hoog zijn. De 114,5 meter hoge 'Orbit Tower' was het symbool van de Olympische Spelen in 2012. Ontwerper is Sir Anish Kapoor.

De afdaling zal ongeveer 40 seconden duren met een gemiddelde snelheid van zes meter per seconde. Er zijn transparante delen in de tunnelglijbaan, zodat je kunt genieten van het uitzicht van Londen.

Peter Tudor , directeur van Visitor Services , Olympic Park, zei: ‘Wat is er spannender om van de ArcelorMittal Orbit af te dalen dan via 's werelds langste en hoogste tunnelglijbaan. We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat onze bezoekers een fantastische dag te hebben als ze ons Olympic Park bezoeken. Deze glijbaan zal echt een bijzonder perspectief bieden van de hoogste sculptuur
van Groot-Brittannië.’Met je groep op studiereis naar Londen?

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik www.werkweek.nl/cultuur-stedentrips voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.
 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!