Boeiende werkweek naar de 'Hoofdstad van de Vrede' Geneve

Genève 'Hoofdstad van de Vrede' is een zeer boeiende bestemming voor de werkweek of studiereis.


Genève is een zeer boeiende bestemming voor de werkweek of studiereis. Verscholen tussen de nabijgelegen Alpentoppen en de heuvelrug van de Jura ligt de Franstalige stad Genève in de bocht waar de Rhône het Meer van Genève verlaat. Met zijn humanitaire traditie en grootsteedse flair wordt de Europese zetel van de VN en hoofdzetel van het Rode Kruis ‘Hoofdstad van de Vrede’ genoemd.

A perfect day in Genève
Het symbool van de kleinste metropool ter wereld is de Jet d’eau, een fontein met een 140 meter hoge straal aan de rand van het Meer van Genève. Op de rechteroever van het meer bevinden zich de meeste grote hotels en veel restaurants. Boven de linkeroever troont de oude binnenstad, het hart van Genève met het winkelcentrum. Deze wordt gedomineerd door de kathedraal Saint-Pierre, maar het eigenlijke centrum van de oude binnenstad is de Place du Bourg-de-Four, dat wordt beschouwd als oudste plein van de stad. Kades, wandelpaden langs het meer, ontelbare parken, drukke steegjes in de oude binnenstad en elegante winkels nodigen tot flaneren uit. Een van de best bewaard gebleven oude straten is de Grand-Rue, waar Jean-Jacques Rousseau werd geboren. De ‘Mouettes’, een soort watertaxi, maakt de overtocht van de ene naar de andere oever mogelijk, en grotere schepen nodigen tot een boottocht op het Meer van Genève uit.

Paleis VN en museum Rode Kruis
Genève is de meest internationale stad van Zwitserland want hier bevindt zich de Europese zetel van de VN. Ook het Internationale Rode Kruis regelt vanuit hier humanitaire acties. Genève is naast congresoord ook centrum van cultuur en geschiedenis, van beurzen en tentoonstellingen. Het ‘Horloge Fleurie’, horloge van bloemen in de Engelse Tuin, is een wereldberoemd symbool van de Geneefse horloge-industrie.

Cultureel heeft de stad in het uiterste westen van Zwitserland veel te bieden. In het Grand Théâtre, de opera van Genève, treden internationaal bekende kunstenaars op en de meest verschillende musea, zoals het Musée international de l'horlogerie, een uurwerkmuseum met een collectie sier- en speeluurwerken, of het Internationale Museum van het Rode Kruis en de Rode Halvemaan, dat inzicht in het werk van de humanitaire organisatie geeft, nodigen tot een bezoekje uit.

Een uitstap dat de moeite waard is, is de berg Berg Salève die in het nabijgelegen buurland Frankrijk ligt. In minder dan vijf minuten brengt de kabelbaan de bezoeker naar 1.100 m, waarvandaan men een uniek uitzicht op de stad Genève, het Meer van Genève, de Alpenketen, de Jura en de Mont Blanc heeft.

CERN
CERN is een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes. De organisatie is gehuisvest ten westen van Genève. Ongeveer 6.500 wetenschappers (van 500 universiteiten uit 80 landen) werken aan experimenten die bij CERN worden uitgevoerd. De experimenten worden uitgevoerd in een van de zes deeltjesversnellers. Het doel van die experimenten is inzicht te krijgen in hoe de materie is opgebouwd: uit welke deeltjes bestaat de materie en wat zijn de krachten die de deeltjes bij elkaar houden? CERN biedt rondleidingen voor groepen van 8-48 personen. Alle rondleidingen zijn gratis. Rondleidingen worden georganiseerd van maandag tot en met zaterdag ’s ochtends en' s middags. Elke rondleiding duurt ongeveer drie uur en bestaat uit een inleiding, gevolgd door een film, bezoeken aan experimentele gebieden en/of aan een versneller. Let op: ondergrondse bezoeken kunnen niet worden gegarandeerd. Uit veiligheidsoverwegingen worden kinderen onder de 13 jaar niet toegelaten. Klik hier voor een schoolreisreportage van het Christelijk Lyceum (Havo 4) uit Veenendaal naar CERN.

Highlights
- Jet d’eau - de 140 meter hoge waterstraal is het in de verre omtrek het zichtbare symbool van Genève.
- Kathedraal Saint-Pierre - vanaf de Noordtoren van de basiliek met drie schepen in de oude binnenstad van Genève heeft men een uniek uitzicht op de stad en het meer.
- Paleis der Verenigde Naties – loop je door de traliepoort van het Paleis der Verenigde Naties dan betreed je internationaal gebied.
- Internationaal Museum van het Rode Kruis - de geboorteplaats van het Internationale Rode Kruis -herbergt het enige museum dat zich wijdt aan de geschiedenis en het werk van deze organisatie.
- Boottochten op het Meer van Genève - een uniek decor van burchten en prachtige residenties en een schitterend landschapsen bergpanorama - is vanaf een schip te bewonderen.
- CERN.


Met je schoolgroep op studiereis naar Genève?

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik hier voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!