Barcelona, een stad die op iedere studentenverlanglijstje staat.

Barcelona, schoolreis naar een echt openluchtmuseum

 

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is een mediterrane en wereldse stad die binnen haar stadsgebied Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste uitingen van het modernisme en de avant-gardisten van de 20e eeuw bevat. Het is een prachtige, gevarieerde stad om met je schoolgroep te bezoeken. Niet voor niets heeft de UNESCO de emblematische gebouwen van de Catalaanse architecturen Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner verklaard tot Werelderfgoed.

Dankzij dat rijke en gevarieerde erfgoed in Barcelona zijn er veel routes door de stad. Op die manier kan je met je schoolgroep alles ontdekken wat de stad te bieden heeft. Laat je leerlingen op schoolreis in Barcelona profiteren van kunst en cultuur in het aangename klimaat met de zee altijd dichtbij. De magie van Gaudí combineer je met een bezoek aan het wereldberoemde FC Barcelona.

Kunst en actieve verkenning
Studenten op schoolreis in Barcelona maken graag verkenningstochten per fiets door de stad. Zo ontdekken de leerlingen zelfstandig de unieke en kleurrijke bouwwerken tijdens hun verblijf. Bezoek ook eens het bijzondere Dali Museum. Diverse touroperators die gespecialiseerd zijn in schoolreizen naar onder andere Barcelona, hebben educatieve pakketten en vele filmtips ter voorbereiding van de werkweek in de les.

Interessante bezienswaardigheden in Barcelona
De Sagrada Familia blijft een fantastische bezienswaardigheid, hoog beoordeeld zowel door leerlingen als docenten. Leerlingen vinden in hun werkweek een bezoek aan een Flamencoshow ook altijd geweldig. Een leuke vrolijke afsluiting van muziek, dans en zang.

Voetbalstadion Camp Nou: voor jongens én meisjes
Bezoek het museum of breid je bezoek uit met een stadiontour: het voetbalstadion van F.C.Barcelona. In het museum zie je trofeeën en de geschiedenis. Tijdens de stadiontour krijg je een kijkje achter de schermen bij Camp Nou.

Rondvaart Barcelona
Je krijgt een heel ander beeld van de stad als je een rondvaart maakt langs de oude haven. Deze rondvaart kun je verlengen met een tocht langs de kustlijn.

Bezoek één van de stranden aan de Costa Brava
Een van de meest unieke trekpleisters van Barcelona zijn de stranden. Weliswaar zijn deze volledig kunstmatig aangelegd, maar ze liggen letterlijk naast het centrum, aan de Middellandse Zee. Aan het begin van de jaren negentig, tijdens de grote stadstransformatie voor de Olympische Spelen, werd de hele kustlijn van Barcelona vernieuwd en vrijwel opnieuw aangelegd. Sindsdien is er een strand van meer dan vier kilometer lang dat is voorzien van douches, strandwachters, bars en restaurants. Volgens cijfers van de gemeente volleyballen en zwemmen er jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen. Het strand is onderverdeeld in zeven strandgebieden, van zuid naar noord: Sant Sebastià, La Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella en het recent beschikbaar gekomen Levante. Dit stadse strand heeft overigens twee naaktstranden.

Winkelen
Barcelona heeft een van de grootste commerciële centra van Europa, en ook ver buiten het centrum zijn veel winkelstraten te vinden. Het winkelcentrum is erg omvangrijk en beslaat de Gotische Wijk en El Born en het merendeel van Eixample en Gràcia. Ook verderaf gelegen wijken als Sarrià, Sant Gervasi, Sant Andreu, Sants en Les Corts beschikken over een opmerkelijk groot aantal winkels.

Las Ramblas
De Ramblaspromenade (zie foto) is ruim een kilometer lang en loopt vanaf het centrale Plaça Catalunya tot aan de zee. Toen Barcelona niet groter was dan de gotische wijk stonden hier de stadsmuren. Tegenwoordig scheidt La Rambla de centrumwijken El Gótico en El Raval. Op de Ramblas is het druk. De straat wordt overstroomd door toeristen. Het barst er van de kiosken, kraampjes, bloemenstallen, schildersezels, de standbeelden, terrassen, restaurants, winkels, mensen en verkeer. Het rumoer gaat door tot in de vroege uurtjes.Op cultuurreis met je schoolgroep naar Barcelona?


De bussen staan klaar, het feest kan beginnen. Dat juichgevoel voor een werkweek, stedentrip en/of studiereis zal nooit veranderen. Niet voor de leerlingen tenminste. Bepakt en bezakt, natuurlijk aan de hand van dat handige lijstje dat ze daarvoor kregen, staan ze klaar.

Een goede buitenlandse schoolreis organiseren kost tijd en vraagt specifieke kennis. Profiteer vooral van de reisprofessionals, met hun netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Een investering die zich zeker terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de bestemming. Klik hier voor het overzicht van deze gespecialiseerde touroperators.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!