Europese Culturele Hoofdsteden 2017: Aarhus (Denemarken) en Pafos (Cyprus)

Schoolreis naar de Europese Culturele Hoofdsteden 2017: Aarhus (Denemarken) en Pafos (Cyprus)


Aarhus en Pafos laten in 2017 hun cultuur via muziek, theater, dans, film en literatuuractiviteiten aan de wereld zien.

Alle parken, straten, buurten en stranden van Pafos worden getransformeerd om samen een grote outdoorervaring te vormen. De stad wil laten zien hoe het kan bijdragen aan de Europese culturele sector met innovatieve en creatieve evenementen. Pafos is door haar ligging ver in het oosten een Europese culturele hoofdstad die een duidelijke verbinding legt tussen het Oosten en Westen.

Aarhus
Het thema dat Aarhus aanhoudt tijdens 2017 is 'Rethink'. Hiermee wil de stad aangeven dat steden tegenwoordig dingen opnieuw moeten overdenken, ontwerpen of verbinden om met hun tijd mee te gaan. Het doel is om duurzame oplossingen te vinden voor uitdagingen. Aarhus is de tweede stad van Denemarken en de hoofdstad van Jutland. De stad ligt aan zee, bij geliefde vakantiegebieden zoals het Deense Merenhoogland en de streek Djursland, en is omringd door stranden en bossen. Met een mix van oud en nieuw, kunst en cultuur, gastronomie en architectuur én de natuur binnen handbereik is Aarhus een aantrekkelijke reisbestemming voor zowel kinderen als volwassenen. Aarhus is niet voor niets een van de gelukkigste steden ter wereld en heeft de bijnaam City of Smiles! 

Pafos
Pafos in Cyprus was de hoofdstad van het land tijdens de Hellenistische en Romeinse tijd. Vandaag telt de stad ruim 88 duizend inwoners en heeft het een rijk historisch en cultureel erfgoed. Het concept van de stad voor dit jaar is Open Air Factory, gebaseerd op een duizenden jaren oude traditie om cultuur zich in de open lucht te laten afspelen.

Door de geografische nabijheid van het Midden-Oosten en het Europese vasteland, bevindt Pafos zich in een geweldige positie om op te treden als een intermediair voor culturele uitwisseling. Takis Hadjigeorgiou, een Cypriotisch lid van de GUE/NGL-fractie, prijst het roemruchte verleden van de stad: ‘Pafos is geen gewone stad. De lange geschiedenis in combinatie met multiculturele openheid van deze uitstekende toeristische bestemming geven het een speciale glans. Het kasteel en theater van Pafos, de graven van de koningen en de beroemde mozaïeken zijn allemaal onderdeel van de stad als Culturele Hoofdstad. Het is geen toeval en het is een eer voor zowel Cyprus als Europa dat Unesco de archeologische vindplaatsen van het nieuwe Pafos en Palepaphos heeft opgenomen in de lijst van werelderfgoed.’
 

Met een gespecialiseerde touroperator naar Pafos of Aarhus?

Heb je besloten om met je schoolgroep naar Pafos of Aurhus te gaan profiteer dan van de gespecialiseerde touroperators in de rubriek www.werkweek.nl/cultuur-stedentrips. Immers een goed geoliede (buitenlandse) schoolreis organiseren zal je heel veel tijd kosten en vraagt specifieke expertise. Deze reisprofessionals hebben een netwerk aan chauffeurs, gidsen, accommodaties, organisatoren en reisleiders. Het is een investering die zich snel terugbetaalt, zowel in de voorbereiding als op de plaats van bestemming.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!