Werkweek naar Dierenpark Hoenderdaell

Anna Paulowna, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 2 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 3 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 4 - Dierenpark Hoenderdaell
Hoenderdaell Maki v2
Hoenderdaell Leeuw
Hoenderdaell Beren
Hoenderdaell Dolfijntrainster

Dierenpark Hoenderdaell, beleef de natuur!


Bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, rondspringende wallaby’s, alpaca’s, de zeldzame sneeuwluipaard en vele andere dieren. De dieren en hun welzijn staan centraal en wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op.

Apeneilanden
Het apeneiland is het leefgebied van de kapucijnaapjes, doodshoofdaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is tijdens een voerpresentatie.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde vogels. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die je op ieder moment van de dag aan de lori’s kunnen voeren.

Avitorium
Achterin het park bevindt zich het vogelverblijf. Diverse vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Stichting Leeuw, een opvang voor grote katten, ligt ook in het park. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen, oorlogssituaties of bij mensen thuis vandaan. Waar mogelijk probeert Stichting Leeuw de dieren naar hun natuurlijk omgeving te brengen waar ze in grote beschermde gebieden kunnen genieten. Op de galerij zijn educatieruimtes waar veel uitleg wordt gegeven.

Stichting SOS Dolfijn is een educatief walvisopvangcentrum en biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Zodra ze weer beter zijn, worden de dieren weer teruggebracht naar zee en daar vrijgelaten.

Contactgegevens
Adres
van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Noord-Holland, Nederland Dierenpark
Telefoonnummer

+31 (0)223 53 13 88

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!