Werkweek naar Dierenpark Hoenderdaell

Anna Paulowna, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 2 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 3 - Dierenpark Hoenderdaell
Slide 4 - Dierenpark Hoenderdaell

Dierenpark Hoenderdaell, beleef de natuur!


Bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s, rondspringende wallaby’s en vele andere dieren. De dieren en hun welzijn staan centraal en wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Avitorium
Achterin het park bevindt zich het vogelverblijf en krijg je o.a. uitleg over verschillende vogelsoorten en de leefwijze. Divers vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Een ringstaartmaki op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de capucijnaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is als je mag helpen met voeren. Er worden dan stukjes appel uitgedeeld door de dierenverzorgers en die mag je dan zelf geven aan de maki’s.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde vogels. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die je op ieder moment van de dag aan de lori’s kunnen voeren.

Stichting Leeuw is ook gehuisvest in het park waar grote katten worden opgevangen. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen of bij particulieren vandaan. Waar mogelijk probeert Stichting Leeuw de dieren naar hun natuurlijk omgeving te brengen waar ze in grote beschermde gebieden kunnen genieten.
Op de galerij zijn educatieruimtes waar veel uitleg wordt gegeven over de dieren van Stichting Leeuw, maar ook over de grote kat in het algemeen en de bedreiging van deze dieren.

Openingstijden:
Gehele jaar van 09.30-17.30 uur.

Contactgegevens
Adres
van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Noord-Holland, Nederland Dierenpark
Telefoonnummer

+31 (0)223 53 13 88

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!